8058fi.jpg

Waarom Rihanna likes krijgt voor haar blote zwangere buik maar jij kritiek

31/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

In januari kondigde popster Rihanna aan dat ze zwanger is. De zangeres staat bekend om haar gedurfde stijl, dus dat ze op die foto’s haar blote bolle buik liet stralen, verbaasde niemand. Storen deed het ook niet: ze kreeg de ene like na de andere. Intussen zet Rihanna zowat overal waar ze verschijnt haar lichaam en buik in de verf.

Dat Rihanna nogal met fashion bezig is, is een understatement. Maar haar kledingkeuzes nu ze zwanger is, gaan verder dan mode. Ze wil een duidelijke boodschap brengen: ook als zwangere vrouw kan en mag je dragen wat jij wil.

Rihanna kondigt aan dat ze zwanger is

Beetje mollig? Whatever!

Met haar outfits gaat Rihanna dan ook zowat alle taboes en stereotiepen rond de zwangere vrouw tegen. Je lichaam verandert? Yes, vier dat. Voel je je sexy? Tuurlijk, en toon dat gerust. Showen die groeiende buik in plaats van te verstoppen. Laat hem het middelpunt van de aandacht zijn.

De zangeres vindt het leuk om met kleding en mode te spelen tijdens haar zwangerschap. "Ik geniet ervan dat ik me geen zorgen hoef te maken over het bedekken van mijn buik. Als ik me een beetje mollig voel, is het van whatever! Er zit een baby in mijn buik!", zegt ze in het magazine People.

Rihanna vs … wij

In ‘typische’ zwangerschapskledij zal je Rihanna dan ook niet spotten. En daarvoor krijgt ze lof op sociale media van stilisten, modejournalisten, fans … Maar zouden iemand als jij en ik al die duimpjes en hartjes ook scoren als we zo verschijnen tijdens een zwangerschap?

Ahum … laten we eerlijk zijn: waarschijnlijk niet. Meer nog, er zou achter onze rug nogal wat gefluisterd en met ogen gerold worden. Of zelfs gewoon in ons gezicht. ‘Amai, hoe loopt die erbij?’, ‘Hoe kan je nu zo gekleed gaan als je zwanger bent?’ of ‘Ja, je bent zwanger, we wéten het hoor’. 't Is maar een eerste snelle greep uit de commentaren die ogenblikkelijk zouden volgen.

Comfort en bescheidenheid

In de zomer zou je er misschien nog mee wegkomen. Maar Rihanna liep er zo bij in het putje van de winter. Zie je het jou al doen? Neen dus. Want de kritiek zou vloeien, rijkelijk. Spijtig genoeg gelden die vooruitstrevende normen nog niet voor ‘doodgewone mensen’ die geen miljoenen volgers hebben op Instagram.

Zwangerschapskledij is bovenal comfortabel en bescheiden. Jezelf of je buik wat verstoppen zit nog altijd diep ingebakken in onze manier van denken. Of wacht: die van de maatschappij, die toch zo graag oordeelt en bekritiseert. Maar misschien denk jij helemaal niet zo. Waarom zou je ook?

Haal je innerlijke Rihanna boven

Weet je wat? Laten we allemaal wat meer de Rihanna in onszelf naar boven halen. Oké, ik kan natuurlijk niet doodleuk de doorsneel Chanel- of Gucciwinkel binnenwandelen. En elke dag in een crop top - zeker als het kwik niet boven de 15 graden stijgt - is misschien wat overdreven. Maar je snapt het algemene idee wel.

Heb wat meer plezier aan zwangerschapskleren (shoppen), omarm die buik en toon hem met trots. Op de manier waarbij jij je goed voelt – niet die waarmee de anderen zich kunnen verzoenen. Je draagt al een kind. Je hoeft daarbovenop niet het oordeel van de rest van de wereld te dragen.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes