7375fi.jpg

Wanneer komt er een tweede?

27/04/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Er zal meer dan vier jaar tussen nummer één en nummer twee zitten … Lees: al vier jaar vragen mensen mij (zonder er bij na te denken) ‘wanneer komt er een tweede?’ Alsof je na je eerste direct hersteld bent? Eerlijk, ik moest hier fysiek en eigenlijk nog veel meer mentaal echt van bekomen. Laten we eerst dit wezentje zo goed mogelijk verzorgen … 

Lees: Ik had het ook anders voor ogen. Maar ondertussen heeft een heel zware verbouwing in combinatie met een resem onderzoeken, waaronder genetische (die eigenlijk alleen maar meer vragen opleverden en veel tijd en gepieker hebben gekost), en mijn lichaam/de natuur/hoe je het ook wil noemen er anders over beslist.

Maar kijk: JA! Als alles deze keer goed loopt komt er dus EINDELIJK een tweede. Want het is naar het schijnt MEER dan tijd. Zonde dat mensen zo blijven reageren. Misschien, heel misschien,  kunnen we proberen elkaars ritme te respecteren. En er de voordelen van inzien dat mijn minimannetje nu in volle besef mijn buik en de baby zal zien groeien. Dat hij op school echt zijn draai heeft gevonden. Dat hij al zo goed kan babbelen en straks niet alleen zijn eigen sokken, maar ook die van zijn broer/zus kan aantrekken. Dit was misschien niet het initiële idee, maar het brengt zeker ook positieve dingen met zich mee!

En in mijn verhaal gaat dit nu over nummer twee. Omdat ze tijdens onze verbouwingen ons wondertje toen nog niet hadden verwacht. Dus konden we er “zonder veel druk” aan beginnen. Maar evenveel mensen moeten hun tranen onderdrukken bij de vraag: Wanneer komen er kindjes?

Misschien, heel misschien, kunnen we inzien dat het dikwijls allemaal niet zo eenvoudig is als de vraag lijkt …

 

Fien