3862fi.jpg

Ik heb zelf ervaren waarom een vroedvrouw onmisbaar kan zijn na een bevalling

1/05/2017

Net 12 dagen geleden op natuurlijke wijze bevallen van onze zoon Wolf, flinke jongen van 3.510 kg en 50.5 cm. Onze eerste jongens zijn een tweeling en zijn via spoedkeizersnede ter wereld gekomen. Die natuurlijke bevalling was dus iets nieuw voor mij.

Toch even laten weten dat er een groot verschil is van naverzorging

Tijdens de bevalling heb ik een knip gekregen en helaas krijg je in de kliniek niet veel verzorging, je moet zelf maar spoelen in de douche. Ze komen twee à drie keer per dag kijken naar de wonde of die goed geneest maar is eigenlijk ook maar via de achterkant op je zijkant.

Donderdagavond bevallen - maandagmiddag naar huis. Last en beetje pijn door de draadjes. Dinsdag nog steeds last. Woensdag idem, geen verbetering, ik kijk eens... Wond staat open draadjes zie je zitten. Uiteindelijk heb ik donderdag  de gynaecoloog gebeld omdat ik dit niet normaal vind. Maar die is in verlof... Op  zijnantwoordapparaat wordt aangeraden te bellen naar materniteit, wat ik doe. Daar geven ze een assistente door die zegt dat ik maar naar huisarts moet gaan, dichtnaaien kunnen ze maar tot 4 uur na de bevalling.

Uiteindelijk heb ik een vriendin die vroedvrouw is gebeld en zij heeft me aangeraden om toch vroedvrouw aan huis te laten komen. Donderdagavond is de vroedvrouw langsgekomen om te spoelen. Wist eerst niet hoe ze dit deden maar deed deugd. Vroeger deden ze dit toch 2 à 3 maal daags in kliniek. Helaas nu niet meer. Knip is volledig open en ze heeft de verteerbare draadjes eruit gehaald. Blijkbaar kan ik daar niet goed tegen en er zijn er nog vertelde ze mij. Nu iedere dag verzorging tot de wond via binnenuit dicht groeit wat toch enkele weken kan duren.

Vroedvrouwen zijn er om je te helpen

Veel vrouwen weten niet dat je een vroedvrouw naar huis kan laten komen en is eigenlijk wel best belangrijk dat zo'n wonde wordt opgevolgd. Dus als je twijfels hebt die eerste weken, doe zeker beroep op een vroedvrouw. Ze zijn er om je te helpen!

Een trotse mama van voorlopig drie kleine jongens.

Gastmama Wendy F.

Meer info over vroedvrouwen in Vlaanderen

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes