5755fi.jpg

10 manieren waarop ik een heel klein beetje profiteer van mijn zwangerschap

19/03/2024

Zwanger zijn, het is en blijft speciaal. Er zijn leuke dingen bij, maar soms zit die buik ook gewoon gigantisch in de weg (allé, dat heb ik toch). Daarom probeer ik van sommige zaken een beetje te profiteren. Een klein beetje maar hoor! ;-)

 1. Iets gevallen?
  Voor mij is dat weg. Ik zie het met die dikke buik toch niet. Daarbij, bukken lukt echt niet meer, tenzij je wilt dat ik niet meer recht geraak :-).
 2. Borsten? Check!
  Die buik zit in de weg, maar de borsten mogen gerust blijven. Dat is dan afgesproken? Manlief is ook content.
 3. Veel plaats in bed
  Je slaapt het best op je zij volgens alle boekjes. Maar ik ben een rugslaper. Dus met zo'n voedingskussen lukt het wel. Ik pak dan wel meer dan de helft van het bed in. (sorry schat!) Maar lekker veel plaats voor mij!
 4. Altijd plaats om te zitten
  Mensen zien eerst mijn buik en dan mij. Er valt altijd wel iets te zeggen (niet dat ik het altijd even graag hoor. Nee, er zitten er geen twee in. En nee! Ik ben nog niet aan het einde van mijn zwangerschap). Maar mensen staan speciaal hun plek af zodat ik zou kunnen zitten. Joehoe!
 5. Bediening inbegrepen
  Eens ik in de zetel zit, dan blijf ik zitten. Echt! Ik loop de hele dag, dus als de kids in bed zitten, ga ik niets meer halen. Tijd om me te laten bedienen! ;-)
 6. Grumpy
  Ik mag best wel wat slecht gehumeurd zijn, vind ik zelf. Ik zorg tenslotte voor een wonder. En daarmee is alles gezegd.
 7. Goesting?
  Weeral zin in chocolade. Och, ik steek het op de baby. Hij had een hongerke ;-)
 8. Waggelen
  Kei elegant, dat lopen van me op het einde van de zwangerschap. Dus als het even kan, dan neem ik de auto en laat ik de fiets thuis staan. Sorry natuur, ik maak het goed als de baby in het zitje van de fiets past.
 9. Iets minder je best doen
  Als ze iets vragen, dan denk ik toch twee keer na. Of wacht ik even met antwoorden. Vooral in mijn hoofd denk ik dan "maar ik ben wel zwanger hé".
 10. Comfy kledij
  Thuis gooi ik die bh aan de kant en doe ik een comfortabele broek aan. Leve comfy kledij! Dus misschien spreken we best ergens anders af (haha). De t-shirts van mijn man laat ik nog even liggen...tot op het einde ;-).

Deden jullie dit ook toen jullie zwanger waren? Of hadden jullie andere trucjes?

 

Deze blog verscheen eerder op miekids.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes