4997fi.jpg

15 overduidelijke signalen dat je een klein beetje heel erg zwanger bent

10/01/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat je zwanger bent, dat werd al bevestigd door een zwangerschapstest. En die eventuele ochtendmisselijkheid en dat (beginnende) bolle buikje zijn waarschijnlijk ook een vaag teken aan de wand. Maar er zijn nog signalen waaruit blijkt dat je echt zo zwanger als iets bent. Zoals deze 15:

 1. Je bent een klein beetje emotioneel. Een klein beetje maar hoor. Je barst bijvoorbeeld net niet in tranen uit omdat je niet thuis was toen de postbode langskwam met dat pakje waar je al zo lang op zat te wachten. Of je wordt gewoon hysterisch, dat kan ook. En dat is volledig terecht, want het universum is duidelijk gewoon tegen jou, boehoe!
 2. Google is your new best friend. Je zit constant te surfen, en zoekt de raarste dingen op. Is het normaal dat je dit symptoom hebt? En is het vreemd dat je dat andere symptoom níet hebt? Vervolgens lees je overal hetzelfde, namelijk dat die andere vrouwen het eigenlijk ook niet weten. Toch blijf je zoeken naar de ultieme antwoorden. Want ooit ga je ze vinden!
 3. Je hebt de hele dag door honger. Tegelijk heb je echt geen idee waar je nu precies zin in hebt. Of je hebt gewoon zin in alles, da’s ook een mogelijkheid.
 4. Bij elke hap die je in je mond wil steken, vraag je je eerst af of je dat nu eigenlijk wel mag eten. En om eerlijk te zijn, je ziet door het bos de bomen niet meer. Wat mag je nu eigenlijk wel eten en wat niet, hellup?!
 5. De ene dag vind je een boterham met kaas, choco en augurken hemels. De andere dag ga je al over je nek bij het idee alleen al. Om maar te zeggen, je smakenpallet durft al eens te veranderen. Waar je vroeger zwéérde bij een kopje koffie om de dag te starten, is dat nu misschien het laatste wat je ’s morgens binnenkrijgt.
 6. Het kan al eens gebeuren dat je lichtjes chagrijnig wordt als jullie takeaway bestellen. Want hallo, de lekkerste dingen op de kaart zijn nét allemaal dingen die jij niet mag eten. Het leven is niet fair, het universum is tegen je (insert huilbui), en dat die vent van je alles doodleuk kan binnensmikkelen helpt ook niet meteen. Snif …
 7. Je vergeet alles. Dan sta je in de keuken en denk je ‘wat kwam ik hier in godsnaam doen?’ Je kan de simpelste vraag soms niet meer beantwoorden (de naam van onze koning? Eh … ik zou het honderd keer zeggen, maar eh … het komt nu even niet!). Alles vergeet je, behalve de dingen die met je zwangerschap hebben te maken. Die kan je verbazingwekkend goed onthouden. (“17 weken en 3 dagen zwanger ben ik nu. En over 2 weken, 3 dagen en 4 uren heb ik de volgende echo.”)
 8. Je bekijkt met argusogen alle veranderingen die je buik ondergaat. Je staat voor de spiegel en streelt verliefd je buik terwijl je die van alle kanten bekijkt. En als die buik eigenlijk helemaal nog niet zichtbaar is, duw je gewoon je buik vooruit en droom je over hoe die er binnenkort zal uitzien. Maar tegelijk zit de schrik er ook wel goed in. Waar gaat dat eindigen?! En ben je niet gewoon dik aan het worden nu?
 9. Je wordt niet echt blij als je in je kleerkast kijkt. Al die leuke kleren van vroeger waar je nu niet meer inpast. Zal je daar ooit nog terug inpassen? Paniek! En zo weinig leuke dingen die je nu wél kan dragen...
 10. En dus doe je maar weer datzelfde kleedje aan. Tja, het zit nu eenmaal zo lekker, en het rekt zo goed mee. Dat je het nu al voor de zeventiende keer aanhebt, dat zijn details.
 11. Je wordt volledig opgeslorpt door hét belangrijkste in je zwangere wereld: de baby-uitzet. Elke dag surf je rond op zoek naar de allerleukste spulletjes. Je vergelijkt prijzen, leest reviews, kiest, en verandert toch weer van idee. Yep, ook als je nog maar net zwanger bent. Voorbereiding is alles, toch?
 12. En er gaat een volledig nieuw shoppingwalhalla voor je open: dat van kinderkleertjes. Je smelt bij het zien van al die zalige pakjes, en je kan niet wachten tot je eindelijk het geslacht kent. Om daarna volledig los te gaan. Je krijgt ongetwijfeld de meest schattige baby ooit, en daar horen natuurlijk de allerschattigste baby-outfits bij!
 13.  Je bent moe, zo moe. Het begrip vermoeidheid krijgt een totaal nieuwe invulling. Eigenlijk zou je op bijna elk moment je hoofd even kunnen neerleggen en een dutje doen. Geeuw…
 14. Je bent heel benieuwd en wil alles weten over bevallen. Maar tegelijk ben je heel bang, en wil je niets weten over bevallen. Moet dat eigenlijk echt, bevallen? Kan die baby niet eh … gewoon blijven zitten of zo?
 15. Je vindt dat de tijd tergend traag voorbij gaat. Vooral de eerste weken lijkt het wel alsof de seconden voorbij tikken. Elke dag denk je aan hoelang het nog duurt vooraleer je een echo hebt. En wanneer ben je nu eindelijk 12 weken ver en kan je je zwangerschap wereldkundig maken?! Maar ook daarna leef je van echo naar echo, en weet je perfect hoe lang het nog ongeveer duurt voor je je kleine wondertje eindelijk in je armen kan houden. Nooit geweten dat 9 maanden zo lang konden duren!