3889fi.jpg

Wat als … je met je (pasgeboren) spruit naar buiten moet om boodschappen te doen?

9/06/2016

Mijn kersverse dochter is nu 3 weken oud. Tot nu toe ben ik erin geslaagd om niet alleen met haar naar buiten te hoeven. Maar nu is het onvermijdelijk. Ik moet naar buiten ...

Mijn kersverse dochter is nu 3 weken oud. Tot nu toe ben ik erin geslaagd om niet alleen met haar naar buiten te hoeven. Eerst was er mijn man, die tijdens zijn vaderschapsverlof de boodschappen deed. En na die twee weken brachten mijn moeder, mijn zus, mijn schoonmoeder of ander bezoek met veel plezier foerage mee. En ik vond dat allemaal geweldig.

Want met de Maxi-Cosi in de wagen? Dat zag ik echt nog niet goed zitten. Ik zou zeker de hele tijd naar mijn dochter kijken in plaats van naar de weg voor mij. En wat als we verzeild geraken in een ongeluk? Nee, ik hield ze liever in de veilige cocon van ons huis.

En trouwens, wat als ze haar keel openzet als ik kalmpjes mijn boodschappen aan het doen ben? Ik kan je verzekeren: er komen serieus wat decibels aan te pas. 

We gaan ervoor ...

Maar nu is het onvermijdelijk. Ik moet eten en drinken gaan bijtanken. En eigenlijk wil ik zelf ook wel eens een frisse neus halen. Ik installeer dochterlief in haar MaxiCosi, de MaxiCosi in de wagen, en mezelf achter het stuur. Tien minuutjes later zijn we veilig ter plaatse. Oef, ik kan het (nog)! Ze had net voor vertrek een flink flesje melk binnengespeeld, dus ik hoopte op een ‘geruisloze’ doortocht in het grootwarenhuis. Maar het zekere voor het onzekere nemend, stouw ik zo snel mogelijk mijn winkelkar vol. Ondertussen kijk ik regelmatig met lichte paniek naar haar gezichtje. Oogjes open? Oogjes dicht – ja alsjeblief?

 

Ik denk niet dat ik al ooit zo snel geshopt heb. In recordtempo staan we terug buiten. De boodschappen zitten net in de koffer als het begint. Het gehuil. Geen kleine snifjes die aangeven dat ze misschien een beetje honger begint te krijgen. Nee, meteen ononderbroken, luid, ik-heb-last-van-krampjes gehuil. Amai, dat was nipt.

Leve online boodschappen doen!

Ik besluit daar en dan om het de volgende keer toch over een andere boeg te gooien. Collect & Go – de online boodschappendienst van Colruyt/Bio Planet (www.collectandgo.be). Een fantastische uitvinding. Gewoon via de website (of app) je boodschappenlijstje invullen en je bestelling staat de dag erop klaar waar en wanneer je maar wilt. Ik vul dat lijstje gewoon op mijn gemak thuis in, op een moment dat mijn dochter slaapt (en ik niet).

Ben ik iets vergeten, kan ik het nog lastminute toevoegen. En geen baby-zet-winkel-op-stelten-stress. Hoera. Zen!

(Alleen opletten, ik zeg het maar, met ‘kg’ en ‘g’. Ik had bijna 500 kg kipfilets mee. Gelukkig belde de slager om deze bestelling te ‘confirmeren’. :-))

Win win win

Herkenbaar? :-) Wat hebben jullie al meegemaakt in de supermarkt waardoor je kon vaststellen dat online shoppen een verademing is? Laat een reactie achter bij het artikel op Facebook. Voor de beste 10 verhalen mogen we 10 gratis servicekost bons voor Collect & Go weggeven!  

 

Zo verging het Jani Kazaltzis in de supermarkt met vier kinderen :-)

Een tijdje geleden trok Jani naar de supermarkt met vier kinderen voor zijn programma Jani gaat... Het leverde geweldig grappige oneliners op... Lees hier het artikel.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes