4753fi.jpg

Wedstrijd: win 5 x een oorbeschermer van Alpine Muffy Baby (ideaal voor zomerfestivals)

15/06/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

De zomerfestivals komen er weer aan. Misschien neem jij je kleintje daar graag naar mee. In dat geval is het niet slecht om na te gaan of de muziek die er wordt gespeeld echt luid is en, indien ja, je kind dan geen gehoorbescherming nodig heeft. Wij mogen van Alpine Hearing Protection 5 keer een Alpine Muffy Baby wegschenken, gehoorbeschermers voor kindjes van 3 tot 36 maanden!

Harde geluiden

Dat de oren van kindjes kwetsbaar zijn is geen geheim (die van ons zijn al zo kwetsbaar). Baby’s en peuters schrikken ook heel fel bij harde geluiden, omdat hun oren zo gevoelig zijn. In het eerste jaren na de geboorte is het gehoor nog volop in ontwikkeling en het gebeurt wel eens dat je je kind – onbewust – aan te harde geluiden blootstelt. Uit Duits onderzoek blijkt dat één op de acht kinderen permanente gehoorbeschadiging oploopt… Natuurlijk is het meest verstandige om te hard geluid zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk. 

Wat is te hard?

Geluiden van 80 decibel (het geluid van een drukke weg) zijn schadelijk als je er langer dan acht uur aan wordt blootgesteld. Bij elke 3 decibel meer wordt de duur dat je er ‘veilig’ in kunt verblijven met de helft verkort. Het geluid wordt dan namelijk twee keer zo hard. In 83 decibel kun je dus maar vier uur verblijven zonder risico te lopen op gehoorbeschadiging. In 86 decibel maar twee uur, enzovoorts.

Geluiden boven de 110 decibel zijn zo hard dat ze meteen schadelijk zijn. Elektrisch gereedschap kan die grens bijvoorbeeld met gemak overstijgen (een boormachine bijvoorbeeld). En het geluid van vuurwerk loopt op tot wel 150 decibel.

Oorzaken van gehoorschade bij baby’s en peuters

De voornaamste oorzaken van gehoorschade bij jonge kinderen zijn omgevingsgeluiden en speelgoed. We worden dagelijks aan enorm veel geluid blootgesteld. Bijvoorbeeld op straat door het getoeter van auto’s, mensenmassa’s, sirenes en ga zo maar door. Maar ook thuis is er vaak veel geluid. Denk aan de radio en televisie, de stofzuiger, keukenmachines en de grasmaaier.

Ook geluid makend speelgoed is volgens onderzoek een bekende veroorzaker van gehoorschade bij kleine kinderen. Let daarom goed op het volume van speelgoed dat je aan je kindje geeft. Maar ook festivals waar je als gezin naartoe kunt trekken zijn redelijk heavy voor kleine oortjes.

De Alpine Muffy Baby

Om gehoorschade bij de allerkleinsten te voorkomen is er de Alpine Muffy Baby. Deze oorkappen beschermen tegen schadelijk geluid door middel van meerdere lagen geluid reducerend foam. Ze dempen tot 23 decibel.

De Muffy Baby zorgt er bovendien voor dat een kind ongestoord kan slapen in lawaaiige situaties, bijvoorbeeld als het meegaat op reis. Ook kinderen die last hebben van overprikkeling kunnen baat hebben bij het dragen van de oorkap.

Hoe gebruik je de oorkappen?

De Alpine Muffy Baby oorkap is gemakkelijk op maat te maken en past bij elke baby of peuter. Het zachte, elastische hoofdbandje is voorzien van klittenband. Hij is zo ontwikkeld dat hij stevig zit en toch niet strak om het hoofdje klemt. De oorkapjes zijn los te halen van het bandje. Je schuift de kapjes soepel over de hoofdband en zet ze met een klik op de goede plek vast. Vervolgens plaats je de gehoorbeschermers heel eenvoudig over de oortjes.

De Alpine Muffy Baby is geschikt voor kindjes van ongeveer 3 tot 36 maanden. (Voor oudere kinderen is er de Alpine Muffy en de Alpine Muffy Smile. En voor kinderen vanaf 3 jaar zijn ook speciale kinderoordopjes.) Wil je meer info of eentje kopen, check dan deze link van Alpine Hearing Protection.

Ter info: de toplaag van geluid reducerende foam is hygiënisch en makkelijk te reinigen, net als de losse hoofdband, die je zo nodig in de wasmachine kunt wassen. De hoofdband is verkrijgbaar in roze-wit gestreept of blauw-wit gestreept. Beide varianten worden geleverd met een extra zachtgrijze hoofdband.

Deze wedstrijd is afgelopen.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes