7531fi.jpg

Weekendje weg

8/07/2021

We gingen voor het eerst sinds lang een weekendje weg. De verwachtingen waren groot na maandenlange coronamaatregelen en vastzitten in de sleur werk-huishouden-kinderen. We zouden eindelijk nog eens niet thuis zijn. Het weekendje weg was ook effectief leuk en ontspannend, maar daarnaast ook vooral doodvermoeiend.

Het begon al voor het vertrek en de nodige volksverhuis die nodig is om met een baby, peuter en kleuter twee nachten in een vakantiehuis te blijven. Na de auto te hebben vol geduwd met al de benodigdheden en de kinderen, volgde de autorit. Tijdens de rit die normaal een kleine 2u zou duren, moesten we maar liefst twee keer stoppen voor een acuut sanitair noodgeval van één van de kinderen. Aangekomen moesten we alles opnieuw uitladen, inclusief dolenthousiaste kinderen. Onze 1-jarige held zocht en vond elk mogelijk gevaar in het huis waardoor we gedwongen heel het huis babyproof moesten maken en dit zowel in belang van de baby als in het belang van het huis.

Er volgden leuke momenten doorheen het weekend zoals een treinrit door een dierenpark, een mooie wandeling, een bezoek aan een speeltuin en kuieren op een lokale markt. Er volgden ook vermoeiende momenten want op een vreemde plaats gaan slapen verloopt iets minder vlot dan thuis (het kan nog moeilijker) en in het huis moesten we even goed opruimen, koken, tafel dekken enzovoort. Tijdens de wandeling moesten we de kinderen dragen want alles stappen is nog te moeilijk voor hen. En uiteraard zat lekker uitslapen er ook niet in.

Uitgeput kwamen we thuis van weekend. De kinderen opnieuw hyper, want deze keer hadden ze alle drie de hele autorit geslapen en waren ze fris en monter toen wij thuis kwamen en alles mochten uitladen. Toen ze zondagavond eindelijk sliepen waren we allebei opgelucht dat het de volgende dag school/crèche was en we enkele uren kindvrij zouden zijn.

Deze zomer gaan we langer op vakantie dan een weekend. Dat maakt de volksverhuis iets zinvoller dan voor een weekend. Deze keer op hotel, dan hebben we op z'n minst een break van het huishouden. Want de kinderen, die horen er bij. Hoe vermoeiend ze ook zijn. En erna misschien vakantie om te bekomen van de vakantie?

 

Deze blog verscheen eerder op GezelligeChaos.  

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes