6313fi.jpg

Wij mochten de musical Annie uittesten!

18/11/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Geen betere manier om al helemaal in de kerstsfeer te raken dan met de musical ‘Annie’. Wij mochten dit weekend in Oostende de klassieker in een nieuw jasje al gaan bekijken. En of we ervan genoten hebben!

We overdrijven niet als we zeggen dat zowat iedereen de klassiekers van deze hitmusical – denk maar aan ‘Morgen’ en ‘Zwaar bestaan’ - kan meezingen, in het Nederlands én in het Engels. En geef toe, daar word je op slag vrolijk van!

Onderweg naar Oostende zat de sfeer dan ook helemaal goed. Want uiteraard smeerden we ons stembanden en zorgden we dat we goed voorbereid voor de dag kwamen ;-).

Het verhaal van de musical is gekend. De elfjarige Annie uit New York wil weg uit het weeshuis dat geleid wordt door de altijd beschonken Miss Hannigan. Door een gelukkig toeval komt het weesmeisje bij de miljardair Warbucks terecht, waar ze een paar weken te gast is om Kerst te vieren. Een mooie publiciteitsstunt voor de miljardair, maar al snel weet Annie zijn hart te veroveren en wordt ze meer dan zomaar zijn gaste.

Annie

Deze feelgoedmusical brengt een verhaal van optimisme. Want morgen komt er een nieuwe dag, weet je nog! ;-) Het is entertainend en staat bol van de vrolijke liedjes, overgoten door toffe momentjes vol humor. En wat extra leuk is: er waait ook een frisse wind door het verhaal. Zo is er een vrouwelijke president, die de musical een eigentijds kantje geeft.

En laten we vooral de fantastische zangcapaciteiten niet vergeten van de volledige cast, maar in het bijzonder van de kinderen. Annie blies ons omver met haar geweldige prestaties, maar ook de andere weeskinderen schitterden in hun rol (en eerlijk is eerlijk, deze emo-moeder moest daar toch eventjes bij slikken).
Hoedje af ook voor Warbucks, Miss Hannigan en Grace Farrell.

Het verhaal werd op een leuke manier gebracht en wist jong en oud de hele tijd te boeien en te entertainen.

Yep, wij zijn fan. En we blijven dus nog even vrolijk doorzingen over morgen! ;-)

Tip: Aangezien de musical toch een twee uur duurt, zouden wij die aanraden vanaf een jaar of 6-7. Maar vanaf die leeftijd zal het hele gezin ervan kunnen genieten!

Zelf ook zin gekregen? Met de code MAMABAAS krijg je 15% korting op tickets