6192fi.jpg

#Fitmom versus start to fit, mom

20/09/2019

Instagram staat er vol van. Knappe vrouwen die hun Six-pack etaleren, terwijl ze onder hun linkerarm een fris gewassen bengel van een jaar of 2 hebben en in hun rechterhand een vers gekookte maaltijd presenteren die er bovendien als een modern kunstwerkje uitziet.

Onrealistisch?

Totaal onrealistisch, wat mij betreft. Ik beperk me dan ook tot (meestal) voedzame maaltijden en functioneel sporten. Na drie bevallingen kan mijn bekkenbodem namelijk wel wat hulp gebruiken. Bovendien vermindert sport je stressniveau (altijd goed) en ga je er beter van slapen. Elke minuut slaap telt!

Zelf merkte ik trouwens dat wanneer ik regelmatig sport, ik het hoge tempo van ons leven beter aankan. Sporten geeft energie, zelfs op het moment dat je het gevoel hebt dat je wallen tot aan je knieën hangen. Je moet jezelf gewoon ‘in gang zetten’…

5 tips om eraan te beginnen

Allemaal relatief gemakkelijk gezegd, ‘just do it’ enzo, maar HOE dan? Mijn ervaring leerde me de volgende vijf tips:

  1. Keep it real. Ga in de eerste plaats voor ‘gezond bewegen’ eerder dan een marathon onder de 4 uur. Anders leg je jezelf alleen nog maar extra druk en ‘to do’s’ op in plaats van een rustpunt te creëren. Elke dag met de fiets naar het station is OOK sport (tenzij je op nummer 1 in de Stationsstraat woont J ). De Tourmalet kan je later nog wel op fietsen als je kotertjes wat groter zijn.
  2. Kies een moment dat jou goed uitkomt en waar je niet te veel voor moet rondspurten. Als je nog snel naar de yoga wil alvorens de kinderen van school op te halen, zal het relaxerende effect wellicht niet top zijn. ‘Nu MOET ik snel even gaan ontspannen’. Nee, dat werkt dus niet. Zelf loop ik liefst bij het ochtendgloren, wanneer iedereen nog slaapt en er dus niet in de planning moet geschoven worden.
  3. Kies een sport die je leuk vind. Lopen is heel efficiënt omdat het altijd en zowat overal kan en je er amper iets voor nodig hebt. Als je echter een bloedhekel hebt aan joggen, kies dan vooral iets anders. Maak van sporten geen straf maar een mini me-momentje. Probeer gerust een paar dingen uit, van pilates tot tennis! Het is NOOIT te laat om iets nieuws te proberen. Hallo gratis proeflessen!
  4. Opdat sport geen verplicht nummertje op je to do lijstje zou worden, kan je best af en toe wat afwisselen. Zo blijft het leuk en verrassend. Op youtube staan talloze leuke home work outs, die je kan doen terwijl je naar een film kijkt (de enige manier voor mij om wakker te blijven achter de tv) of wanneer de kids in de tuin spelen. Probeer je kinderen ook eens te betrekken bij je sport momentje! Ik laat mijn oudste zoon een bal naar mij gooien terwijl ik sit ups doe. Mama zien zweten, vinden kinderen van een jaar of 8 trouwens heel amusant J
  5. Vaak helpt het om een sportmaatje te hebben die je net dat extra zetje geeft. Zoek iemand van je eigen sportniveau en motiveer mekaar wanneer de ene ‘geen zin’ heeft en de andere ‘te moe’ is. Tijdens het sporten, kan je dan ook nog wat ventileren over de kinderen die de kachel hadden ingesmeerd met zonnecrème (been there) of over de collega die de laatste tas koffie nam (cri-mi-neel).

En vergeet zeker geen foto op instagram te posten, jij #fitmom! 

Meer tips en tricks om fit en gezond te zijn kan je ook terugvinden in het boek Fit en gezond tijdens en na je zwangerschap. Meer info daarover vind je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes