7594fi.jpg

UitstapTIP: kriebelen in Insectopia in Mechelen

27/08/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Kriebeltje, kriebeltje aan de wand … welke zijn de leukste insecten van het land? Zin in een allerlaatste vakantie-uitstapje? Of zoek je een leuke herfstactiviteit met je kinderen? Dan is de expo Insectopia, in het bos naast Technopolis in Mechelen, een aanrader.

Insectopia is “de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn”. Op een wandeltocht langs 33 reuzegrote robotinsecten, met video’s, luisterverhalen en leuke opdrachtjes, leren kinderen alles over de wereld van insecten.

Groot, maar doen geen vlieg kwaad

Momenteel wonen in Insectopia 33 stevig uit de kluiten gewassen kriebeldieren. Er was een tijdje geleden ook een team van onderzoekers. Maar die moesten hun kamp onverwachts verlaten. Waarom? Was hun onderzoek afgerond? Of konden ze niet meer verder? Alleszins … er zijn dringend nieuwe onderzoekers nodig! Kleine curieuzeneuzen die achterhalen waarom de insecten in het bos zó gegroeid zijn.

Schrik is nergens voor nodig. De insecten mogen dan wel groot zijn, ze doen geen vlieg kwaad. Ze zijn net ongelooflijk fascinerend. Insecten hebben soms een slechte naam. Mensen vinden ze vies of griezellig, maar eigenlijk zijn het prachtige wezens die we heel hard nodig hebben in de natuur.

Voor jong en oud

Kinderen kunnen er alles ontdekken over insecten die in hun eigen tuin rondkruipen of vliegen, zoals een bosmier, een vuurvlieg, een hoornaar of een bidsprinkhaan. Maar er zijn ook enkele exotische exemplaren te spotten, zoals de vleermuisvlieg uit Nieuw-Zeeland. Oh ja … de makers van de expo vonden dat er toch ook 1 spin in het bos moest wonen – ook al is dat technisch gezien geen echt insect.

Insectopia is de moeite voor jong en oud. De opdrachten zijn gemaakt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Die kunnen aan de ingang een gratis doeboekje oppikken vol opdrachten om de zoektocht nóg spannender te maken.

Praktisch

Insectopia kan je ontdekken tot en met september 2022 op het terrein van Technopolis.

Van 20 tot 31 augustus is de expo elke dag open van 9u30 tot 17u. Vanaf september is het enkel op woensdag, zaterdag en zondag.

Een ticket kost 8 euro. Je ticket voor Technopolis is niet geldig, je hebt een apart ticket nodig voor een bezoek aan Insectopia. Of een combiticket.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes