7532fi.jpg

8 tips voor leuke kidsproof uitstappen in eigen land

8/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Staycation gepland? Of gewoon op zoek naar inspiratie voor een leuke weekenduitstap met de kinderen? Wees gerust, in eigen land en net over de grens is echt vanalles te beleven. Een fijne dag, geweldige herinneringen en grappige fotootjes gegarandeerd.

Het was eigenlijk zelfs moeilijk kiezen! Er zijn in ons land ongelooflijk veel leuke plekjes, nieuwe en oude ontdekkingen. We maakten een – zeker uit te breiden – selectie.

1.    Kinderboerderij

Kinderen en dieren: het is vaak een gouden combinatie. Is je mini zot van diertjes? Zoek niet langer en maak een tripje naar een kinderboerderij. Even intikken in Google en je vindt er zeker eentje in je buurt.

Onze favoriet – al willen we alle andere boerderijen zeker niet onderschatten: de Bollekeshoef in Heist-op-den-Berg. Kindje in huis dat gek is op paarden? Dan is dit een winner, want je kan er wandelen met de pony’s (wel reserveren!) – buggyproof trouwens . Je mag de pony’s ook borstelen en eten geven. Naast pret met de dieren beleven kinderen er plezier op de speelgoedtractors, speeltuin, springkastelen en in de grote zandbak met speelgoed.

 

2.    Plopsa, maar dan eens niet in De Panne

Plan een dagje Plopsa Coo. Het park viert dit jaar zijn 15e verjaardag. Je krijgt er het mooie natuurdecor gratis bij, aan de voet van de watervallen van Coo. 25 avontuurlijke attracties staan garant voor dolle fun. En een extra voordeel: er zal net iets minder volk rondlopen dan in het ‘moederpark’ in De Panne.

Wist je trouwens dat je kan gaan voor enkel waterpret in Plopsa? Het waterpark van Plopsaqua Landen-Hannuit is een aanrader. Maya de Bij neemt je mee door haar prachtige bloemenrijk met feeërieke landschappen, speciale licht- en geluidseffecten en spectaculaire glijbanen! Zwempak of -broek aan en plonsen!

 

3.    Robotland

Een superplezant technologiepark in Essen dat kinderen op een ludieke en leerrijke manier laat kennismaken met de wondere wereld van transport- en robottechnieken die op dit moment bestaan. Heel interactief ook. Kleine techniekers of wetenschappers in spe zullen hun hart ophalen. Ideaal ook als het weer het een keer laat afweten in de zomer.

 

4.    Speelbos

In een speelbos kunnen kinderen zich volledig laten gaan. En op warme dagen zorgen de bomen voor schaduw en afkoeling – mooi meegenomen. Ook speelbossen vind je verspreid over heel het land. Enkele tips, maar ga zelf gerust ook verder op verkenning:

·      Het Everzwijnbad in Meerdaalwoud Oud-Heverlee

·      Het Poelbos in Lebbeke

·      De Averegten in Heist-op-den-Berg (een natuurspeeltuin, dierenweide, doolhof en speelbos in één)

·     Het Joekelbos in Oudsbergen (het grootste speelbos in België

 

5.    Onze eigen wilde dieren

Niks mis met de ‘gouwe ouwe’ toch? Zelf ben je waarschijnlijk ook als kind naar de Grotten van Han gegaan. Intussen is dat park enorm uitgebreid en kan je naast de grotten zelf ook op safari in het Wildpark (te voet of al rijdend), waar je de Europese Big Five kan bewonderen. En wil je weten hoe het er duizenden jaren geleden aan toeging? Dat kan je ontdekken in PrehistoHan, een indrukwekkende archeologische expo.

Een ander geweldig dieren- en avonturenpark vind je in de buurt van Spa. In Forestia lopen meer dan 300 dieren rond. Je kan ze spotten via verschillende wandelroutes. En de verschillende klim- en hoogteparcoursen in het avonturenpark zorgen voor een stevige adrenalinekick. Er zijn zelfs parcoursjes voor de kleinere kinderen.

 

6.    Blotevoetenpad

De zomerperiode is hét moment om een uitstapje te plannen naar een blotenvoetenpad. Altijd gezeur thuis om schoenen aan te krijgen? Wel, daar mogen je kinderen nu eens ongestoord zonder rondlopen! Superleuke ervaring voor iedereen.

Je vindt blotenvoetenpaden over heel het land

·      Het gevarieerde pad Lieteberg in Zutendaal (met insectenmuseum Entomopolis)

·      Bigfoot in Oudenaarde, waar je veel vliegen in 1 klap kan vangen met ook nog een klimtoren, een speleoparcour en een deathride. En … het blotevoetenpad is ook toegankelijk voor blinde en slechtzienden! Mag het nog avontuurlijker? Dan is er ook een uniek moerasparcours.

·      In De Schorre in Boom kan je een zoektocht doen op blote voeten. En zet dan vooral je tocht verder naar het magische trollenbos.

·      Het Verwonder-je-voetenpad in de Plantentuin in Meise, dat zelfs voor een deel door de vijvers daar loopt.

Of Google voor een blotenvoetenpad bij jou in de buurt. Je vindt er zeker eentje dat niet te ver weg ligt.

 

7.    Op safari

Grote en exotische dieren spotten? Dan is Pakawi Park in Balen iets voor jullie. Je kende het vroeger wel als de Olmense Zoo.

Maar ook Monde Sauvage in Spa is een toptip. Daar spot je dieren alsof je in de Afrikaanse Savanne rondrijdt. Meer nog, dieren uit de 5 continenten. Van heel dichtbij, maar veilig natuurlijk.Monde Sauvage kan je combineren met een bezoekje aan het Fraxinus Adventure park, waar avontuur staat te wachten voor jong en oud!

 

8.    Mondo Verde

Een dierentuin, natuur- en pretpark in 1. The best of euh … 3 worlds! In Mondo Verde in het Nederlandse Landgraaf is er voor ieder kind en volwassenen wat wils. Je komt misschien zelfs niet toe met een dagje. Ideaal dus voor een kort tripje net over de grens met Nederland.

Topdeal voor toeristen in eigen land

Voor verschillende van deze dagtripjes, zoals Plopsa, de Grotten van Han en Forestia, Robotland en Monde Sauvage, kan je een goede slag slaan. VakantieVeilingen.be veilt toegangstickets voor leuke parken en uitstapjes. Je kan er echt superkoopjes scoren: tot 60 % voordeel ten opzichte van de normale toegangsprijs.

Hoe werkt het? Heel eenvoudig: je maakt een gratis account aan, je kiest de veiling met die je ogen uitsteekt en hop, je kan beginnen bieden. Een eerste bod kan vanaf 1 euro. Zolang het klokje loopt, kan je meebieden. Haal je het winnende bod binnen, dan word je overladen door confetti op de pagina. Je krijgt een bevestigingsmail en hebt dan 5 dagen de tijd om te betalen.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner VakantieVeilingen. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes