binnenspeeltuin kakelbont

Fijnste binnenspeeltuin in Oost-Vlaanderen: dit is de winnaar!

29/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Mama Baas organiseerde haar allereerste verkiezing van de fijnste binnenspeeltuin. En het is zover: de winnaars zijn gekend. Jullie hebben gesproken en de plezantste binnenspeeltuin van Oost-Vlaanderen verkozen. Proficiat, Kakelbont!

*tromgeroffel

De winnaar is: Kakelbont in Denderleeuw.

Kakelbont is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven op tal van speeltuigen. Het is er ook voor ouders zo aangenaam mogelijk gemaakt, met een gezellige inrichting – 'kippenhokjes' waar je rustig kan zitten (werken) – en een lounge met zeteltjes.

Een op en top gezellige binnenspeeltuin is het, met speelzones voor kleine rakkers tot 4 jaar en voor de voor de stoere kids van 4 tot 12 jaar. Baby’s en peuters tot 2 jaar, en volwassenen mogen gratis binnen.

Voor kindjes met speciale behoeftes worden er prikkelarme momenten georganiseerd. Bij mooi weer kunnen kinderen ook buiten volop hun speelhartje ophalen.

We citeren graag ook enkelen onder jullie. Een greep uit jullie commentaren:

“Origineel, kleurrijk, warm ingericht, zodat je niet het gevoel hebt dat je in een lawaaiige hal toekomt!”

 

“Heel mooie speeltuin voor jong en oud! Fantastische bediening door mensen met een hart van goud!”

 

“Heel mooie en kindvriendelijke speeltuin. Ook steeds een warme en vriendelijke bediening. Het interieur is niet 'typisch' een binnenspeeltuin... maar een zeer warm en gezellig interieur. Ideaal voor kinderen maar ook voor de ouders! Zeer net en het eten is top!!!”

 

“Lieve bediening, vriendelijk, behulpzaam ook bij onverwachtse probleempjes met kinderen, uitdagend en uren plezier.”

 

“Kleinschalig, maar gezellig om te zitten voor klein en groot! Helemaal niet het gevoel dat je in een luidruchtige binnenspeeltuin bent. Heel leuk interieur en Ellen en Tim zijn een topteam!” “Netjes, persoonlijke touch, vriendelijk, lekkere drank/hapjes terwijl kinderen spelen …”

 

“Geen typisch binnenspeeltuingevoel van 1 grote ruimte met veel lawaai. Lekker eten.” “Speeltuin met lekker eten, vriendelijke bediening en aandacht voor kindjes met specifieke behoeften waarvoor er prikkelarme momenten worden georganiseerd.”

 

“Super fijne en gezellige binnenspeeltuin! Wij komen er soms gewoon om een koffie te drinken! Heel vriendelijk personeel!”

 

Het podium

Een eervolle vermelding gaat naar nummer twee, De Jabbedoe in Herzele. En De Speelerij in Aalst vervolledigt het podium op plaats drie.

Bij De Jabbedoe spelen kleinere kindjes van 0 tot 4 jaar niet in een klein hoekje van enkele vierkante meter, maar in een ruime ontdekkingsspeeltuin van 3 verdiepingen. Er wordt toezicht gedaan en grotere kinderen worden doorverwezen naar hun eigen speelzone. Grote broer of zus mag uiteraard wel mee (op voorwaarde dat het er relatief rustig blijft).

In de meer avontuurlijke speelzone voor de grotere kinderen van 3 tot 12 jaar mag het er wat pittiger aan toe gaan. Hier ravotten zij in een paradijs vol sport en spel, ontdekken ze telkens nieuwe dingen en oneindig plezier beleven. En bij mooi weer … is er een buitenspeelpark.

In De Speelerij is er een unieke zachte speelzone voor de allerkleinsten (18 maanden tot 3 jaar), volledig gescheiden van de andere units. In de Grote rakkertjes zone vindt je kind twee verdiepingen vol vernieuwende uitdagingen die een avontuur maken van elke achtervolging.

Tikkertje spelen? Geen probleem,… er zijn voldoende gangen en ruimtes om door te kruipen. In de onderste ruimte is er een een grote blokkenzone. En probeer zeker de ballenblazer in het ballenbad.

De volledige top 3

  1. Kakelbont (Denderleeuw)
  2. De Jabbedoe (Herzele)
  3. De Speelerij (Aalst)

De andere genomineerden waren:

  • Speelmijntje (Lochristi)
  • ‘t Mierennest (Hamme)
  • Repespeeltje (Geraardsbergen)
  • Funny Day (Erondegem)
  • ’t Berenbos (Wetteren)
  • Tropical (Stekene)
  • Pretlant (Aalst)

 

Zo, veel speelpret iedereen! (en ouders, vergeet je oordopjes niet ;-))

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes