Overdekte schaatsbaan Winterland Hasselt

Kerstvakantie met kinderen: leuke uitstapjes in Limburg

23/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Tijdens de eindejaarsperiode hebben niet enkel de kindjes vrijaf, het is meestal ook een moment waarop heel wat ouders vakantie inlassen. Tijd om te genieten met het gezin. En er valt tijdens de kerstvakantie ook heel wat fijns te beleven in Limburg. Wat inspiratie voor uitstapjes met jong (en oud).

Je hoeft het vaak zelfs niet ver te zoeken. Check de winterse events in jouw of een dichtbijgelegen gemeente. Rond kerst en nieuw organiseren heel wat gemeenten tal van activiteiten.

Kerstmarkten en winteractiviteiten

 

Lichtjeswandeling

Een beetje licht tijdens de donkerste dagen van het jaar? Daar zeggen we geen neen tegen en gelukkig zijn er een aantal gezellige lichtfestivals en -wandelparcours die je kunnen verwarmen.

Hier kunnen jullie genieten van kleur en licht in de provincie Limburg:

 

Verlichte tractorparade

Nog een gezellige topper die de laatste jaren alleen maar aan populariteit wint: volledig verlichte en feestelijk uitgedoste tractoren die in een prachtige stoet door de straten trekken.

  • Meeswijk – 26 december 2023
  • Bilzen – 26 december 2023
  • Bocholt – 29 december 2023
  • Binderveld – 30 december 2023
  • Zepperen – 5 januari 2024
  • Riemst – 6 januari 2024

 

Enkele bijzondere uitstappen met kinderen uitgelicht

1. Winterspeurtocht: Hobbel

De wintertuin van Arboretum Kalmthout is wonderlijk. En terwijl de meeste planten en bomen rusten, kan je kindje op ontdekking gaan in de sporen van de te gekke kat Hobbel. Met een speurkaart in de hand wordt buitenspelen heerlijk! Klaar met speuren? Dan krijg je nog een leuke verrassing voor je naar huis gaat. Ideaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar, en hun familie.

Waar? Arboretum, Kalmthout.

Alle info.

2. Winterwandeling in Bokrijk

Bokrijk organiseert jaarlijks Winterwandelingen. Je kan samen met vrienden en familie het park op een andere manier verkennen. Want ook tijdens de winter is het Openluchtmuseum de moeite. De sfeerverlichting wijst je de weg doorheen de verschillende museumdelen.

Waar? Bokrijk, Genk.

Alle info.

3. Kerstbomendoolhof en schaatsbaan

Op de Groenmarkt in Sint-Truiden verdwaal je tot en met 5 januari in een doolhof vol kerstbomen. Nog niet genoeg van de winterse pret? In de Minderbroederskerk ligt een schaatsbaan te wachten op glijplezier.

Waar? Sint-Truiden

Alle info.

Kindvriendelijkste brasserie in Limburg

Uitstapjes kunnen je al eens een hongertje doen krijgen. Een lunch nodig om energie op te doen voor de namiddag? Of de dag lekker afsluiten?

Dan kan je misschien eens een bezoekje brengen aan de kindvriendelijkste brasserie van de provincie of langsgaan bij een van de andere genomineerden van onze verkiezing.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes