3117fi.jpg

Ode aan ouders met een slaapgebrek en terroriserende peuters

26/09/2015
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat je je kleine lieverdjes soms eens aan de kapstok wilt hangen, heeft ook de Australiër Matthew Hodge, vader van drie, begrepen. Toen het Sydney Symphony Orchestra een ‘Zeg het met Carmina-wedstrijd’ organiseerde, vloeide deze Ode aan Ouders met een Slaapgebrek en Terroriserende Peuters moeiteloos uit zijn pen. 

Dat je je kleine lieverdjes soms eens aan de kapstok wilt hangen, heeft ook de Australiër Matthew Hodge, vader van drie, begrepen. Toen het Sydney Symphony Orchestra een ‘Zeg het met Carmina-wedstrijd’ organiseerde, vloeide deze Ode aan Ouders met een Slaapgebrek en Terroriserende Peuters moeiteloos uit zijn pen. Met succes, want hij werd uitverkoren tot de winnaar. Het resultaat is deze hilarische parodie (zie video onderaan) op Carl Orffs bekende O Fortuna uit de Carmina Burana. 

Kleine volkje dat vooral niet wil luisteren

De vader van drie vertelt dat hij geïnspireerd werd door zijn jongste zoon van 1 jaar, die juist leerde stappen, klimmen en elke dag opnieuw weer de boel op stelten zette ten huize Hodge. ‘Ik hoorde van de wedstrijd en mijn vrouw had er net een nachtje zonder slaap en een dag vol ongebreidelde destructie opzitten’, zo vertelde hij aan TODAY Moms, een parenting blog gelinkt aan NBC’s Today show.

‘Mijn vrouw herkende zich in veel van de zinnen die ik had opgeschreven, vooral omdat onze zoon twee dagen daarvoor haar gsm in het toilet had gekeild. Het viel me ineens ook op dat we altijd met heel korte, repetitieve zinnen tegen onze kinderen spreken, wat perfect past in deze muziek van Carl Orff.’

Het resultaat is echt hilarisch. Zinnen als ‘Leg mijn telefoon neer!’, ‘Waarom wil je niet slapen?’, ‘Waar is je broek?’ zullen misschien ook bij sommigen onder jullie niet geheel, ahum, onbekend in de oren klinken?

‘Je schept ongelooflijk veel voldoening uit het ouderschap, maar het is ook een voltijdse bezigheid die heel veel frustraties kan teweegbrengen. Soms heb je de indruk dat je alleen maar bevelen aan het roepen bent tegen dat kleine volkje dat van alles doet, behalve luisteren.’ Hodge gaf ook nog mee dat hij hoopt om deze video ooit eens aan de desbetreffende zoon te tonen, idealiter op zijn 21ste verjaardag… :-) Vaders met humor, we like it!

Hieronder kun je de volledige tekst lezen. 

Ode to the sleep deprived parents and terrorising toddlers

O' you terror!
Get down from there!
Mummy's getting cranky...

Put my phone down.
Where are your pants?
What have you done with my purse?
Don't throw those blocks.
What is that smell?
Why do you look so happy?
What's in your mouth?
Who ripped that book?
Why won't you just stop moving?

He's on the chair!
Just standing there!
Wobbling like a drunk man.
Where is my mug?
What was that crash?
Who let you in the kitchen?
You've got a knife!
Put it down now!
Don't wave it near your sister!

Put my phone down.
Where are my apps?
Who dialled triple zero?

Why won't you sleep?
Is it your teeth?
I need another coffee!
My head's so sore!
Look at the floor!
Cleaning will take forever.

What's wrong with you?
What did I do?
Why do you do this to me?
I hope when you... 
Have some kids too...
They drive you crazy!