7733fi.jpg

Uitgetest: kindjes eenvoudig wapenen tegen de koude + WIN een Heattech-kledingpakket van UNIQLO t.w.v. € 100

3/11/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Sinterklaas is nog niet goed en wel aangekomen en je zit al af te tellen naar de lente. Ja, zelfs de zomer. Herkenbaar? Niets aan te doen, we moeten de winterse koude door. Je kinderen (en jezelf) dus goed kleden is de boodschap. Enkele warme tips én onze favoriete aanrader: Heattech T-shirts.

Mama met zoontjes in het bos
Jongetje speelt op boom in het bos

Minder laagjes leggen

Schrijf maar op: een thermisch onderlaagje is tijdens de speeltijden (of in het klaslokaal als het raam openstaat, corona remember?), en bij het ravotten buiten in het weekend en de vakantie geen overdreven luxe. Wij zijn grote fan van de Heattech Cotton T-shirts van UNIQLO. Echt waar, want dankzij de speciale technologie houdt deze kledij je lichaamswarmte goed vast. Ga je dan niet te hard zweten? Geen zorgen, de microvezels laten de warmte niet ontsnappen, maar vocht droogt meteen op. 

De ultieme tip om het warm te hebben? Kleed je in laagjes. Tenminste, dat lees en hoor je het overal. Niet echt iets waar je de jongsten onder ons blij mee maakt … Maar met de Heattech T-shirts voor kinderen (en voor volwassenen) stuur je ze niet langer als een Michelin-mannetje naar buiten. Want dat ene laagje doet wonderen! Het is de ideale onderlaag onder je normale winterkledij. 

Wij deden de test

Wenkbrauwen fronsen. Ongeloof komt opzetten. 1 extra onderlaagje, echt? Is dat voldoende als het richting de 0° C gaat? Onze boys’ mom Vanessa wilde het weten en nam de proef op de som. Met 2 actieve jongens in huis gaat – of is het eerder moet ;-)? – ze al eens graag uitwaaien. Ze hulde zichzelf, haar 2 rakkers en euhm … 3de kind aka man in een Heattech-shirt. En eens het ophield met regenen tijdens de herfstvakantie: loslaten die energie!

“Het is hier altijd een gevecht om kleren aan te doen. Vooral mijn jongste, Mathieu (4), zou in het putje van de winter nog in een mouwloos truitje en sandalen naar buiten gaan! Dat ik hem maar 1 ondershirt moest aantrekken in plaats van 3 laagjes over elkaar, was meteen een winner. Voor hem én voor mij – me 10 keer horen herhalen ‘doe je T-shirt aan, trek je trui aan, neem je jas’ … ooh, dan voel ik me zo’n oude zeur ;-).”

“Jules (6) houdt écht niet van kleren die te strak zitten. Want dan ‘spant en plakt dat zo aan mijn buik, mama’. Maar zijn Heattech T-shirt? Daar had hij 0 klachten over. Het shirtje is erg dun en zacht. Hij kon volop bewegen, klimmen, klauteren en apentoeren uithalen. Bijna een tweede huid. Ook dat valt in de smaak, want prikkende kledij mag ik na 1 keertje dragen gegarandeerd op mijn Vinted-profiel zetten …”

“Zelf vind ik het echt fijn dat het Heattech shirt eruitziet als een gewone T-shirt. Normaal geeft thermische kledij zo’n ‘lang ondergoed’-gevoel, ken je dat? Bovendien voelt het aangenaam aan. De Heattech-technologie zit aan de binnenkant, terwijl de buitenkant eigenlijk dezelfde look en feel heeft als een gewone, warme T-shirt met lange mouwen. Ah, en je hebt ook niet dat ‘knisperende’ gevoel als je je trui uitdoet.”

“Eerlijk: deze shirts worden ons winteritem nummer 1. En ik leg ze zeker klaar als we in het voorjaar op skivakantie gaan. Mijn jongens en ik hebben geen moment last gehad van de koude. En zo in de voormiddag, toen er nog wat mist hing, was het best killig. Maar niets van gemerkt! One happy hippo, want normaal ben ik snel een koukleum. En toegeven, dan durft mijn humeur soms evenredig met het kwik te dalen. Oeps! Maar nu heb ik dus geen excuus meer :-).”

Jongetje met tak in het bos

Extra tips tegen de koude

  1. Houd het hoofd … warm: kindjes verliezen heel snel warmte via hun hoofd. Een pots erop! Een lichte muts tijdens de herfst en een steviger exemplaar als de temperaturen echt hard naar beneden gaan.
  2. Wrap around: een kindernekje houd je goed warm. Maar verliest je kind ook zo makkelijk z’n sjaal? Of sleept die door elke modderpoel of plas? Dan is een nekwarmer wel een idee als alternatief.
  3. Uiteinden beschermen: kinderhandjes koelen heel snel af. Tijdens de herfst kan het ‘s ochtends best fris zijn en dan helpen lichte handschoenen. Zorg tijdens de koude wintermaanden zeker voor goede wanten of handschoenen. Veel plaats nemen ze niet in als je kind ze moet wegstoppen. Gewoon in de jaszak (het liefst met een rits om verlies tegen te gaan) of aan een koordje door de mouwen bij kleuters.
  4. Bescherm het velletje: het gure winterweer, daar houdt onze huid eigenlijk niet van. Zeker kinderen die al een droge of gevoelige huid hebben, kunnen dan last krijgen van roodheid en/of eczeem. Verzorg en hydrateer dat kindervelletje dus extra goed (met aangepaste producten).
  5. Wie het schoentje past: … kiest maar beter de juiste maat. Schoenen die ietsje te klein maar nog net passen? Of waarin je kind weinig ruimte heeft om met de tenen te bewegen? Niet doen! Zo krijgt hij of zij gegarandeerd koude voeten. De juiste maat dus, en natuurlijk ook een goede winterschoen.
  6. Warm vieruurtje: neem een thermosje met lekker warme thee, melk of soep mee als je je kindje gaat afhalen aan de schoolpoort. Of voorzie een dampend kopje als je ravotter weer binnenkomt na het buitenspelen. Een beetje vloeibare warmte kan zo’n deugd doen.

Jongetje speelt met tak in het bos

WIN een Heattech pakket van UNIQLO

Neem deel aan onze wedstrijd en ga de winter gewapend tegemoet met een uniek pakket met 7 Heattech-kledingstukken van UNIQLO ter waarde van € 100.

 

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

 

Waar vind je UNIQLO?

Van deze Japanse wereldspeler op de kledingmarkt vind je intussen vier winkels in België. En uiteraard vind je ook alles wat je zoekt in hun uitgebreide webshop.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner UNIQLO. Bekijk hun nieuwe collectie voor de herfst 2021. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.