6545fi.jpg

Uitgetest: Martinhal familiehotel in Cascais, Portugal

5/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

We hadden zo hard nood aan vakantie. En last minute besloten we het gewoon te doen: een 4-daagse naar de zon. Naar Portugal om precies te zijn. Naar het meest kindvriendelijke hotel ooit dat ook nog eens geweldig bleek voor mama en papa. Just what the doctor ordered.

Ik moet het jullie niet zeggen: het is hier al een mottige winter geweest. Geen echte winter, maar zo een halfslachtig, herfstachtig ding. Ik had zo een nood aan zon, een blauwe hemel, frisse lucht. Ergens waar ik zelf ook wat kon chillen (in mijn geval: een boekje lezen in de zon, een cocktail in de hand), waar mijn kinderen zich konden amuseren, waar mijn echtgenoot ook kon ontspannen (in zijn geval: lekker eten en sporten).

En we hebben dat plekje gevonden. Toegegeven, we hadden veel geluk met het weer. Het was echt prachtig: 21 graden en een staalblauwe hemel, 4 dagen lang.

Maar wat een hotel. En wat een mooie plek. Ik wil terug!

Hannah met rietje
papa en dochter

Dit is echt kindvriendelijkheid op een hoger niveau

In dit hotel is echt aan alles gedacht. Wil je er graag alleen of met twee even op uit, zijn er de crèche en kids clubs om je kids te entertainen. Babysits om ‘s avonds op je kamer te komen oppassen.

Wil je de kids graag meenemen op avontuur, mogelijkheden genoeg:

  • Elke shuttlebus/auto is voorzien van allebei autostoelen om transport veilig te laten verlopen. Wij maakten zo een uitstap naar het kuststadje Cascais en het nabijgelegen Sintra - met een prachtig, kleurrijk kasteel dat weggeplukt lijkt uit de Efteling.
  • Je kan fietsen huren met kinderstoel of fietskar. Wij huurden elektrische fietsen en maakten een prachtige fietstocht langs de kustlijn.

Maar eigenlijk zit het hem in vele kleine en grote dingen:

  • Overal, in alle restaurants, is er een overvloed aan kinderstoelen en verhoogjes. Er zijn speciale, plastic borden voor de kids en zelfs kinderbestek.
  • Een menukaart met vers eten voor baby’s, aangepast aan de leeftijd (6m, 12m ...)
  • Voor de grotere kids is er een buffet met lekker, gezond eten. En ook lekker, ongezond eten: mini-donuts in verschillende kleurtjes als ontbijt, pancakes, wafels …
  • Een grote speelhoek in het restaurant waar iemand de kindjes bezighoudt als ze al klaar zijn met eten zodat mama en papa een tète-a-tète kunnen houden.
  • Kinderbedden beveiligd met stootranden. Dus uit bed vallen is al niet mogelijk J.
  • Een kingsize bed met voldoende ruimte voor meer dan twee. Mijn jongste is twee nachten wakker geworden en bij ons komen liggen. Ik heb het amper gemerkt want ik werd verassend genoeg niet uit bed geduwd.  
  • Er is een grote, omheinde speeltuin waar je rustig kan zitten als ouder terwijl je kinderen veilig spelen.
  • Een wellness waar je ook mama-kind of papa-kind massages kan boeken. Zoooo schattig en zalig – ik spreek uit ervaring :-).
ontbijt
sintra

Vijf sterren, ook voor mama en papa

En ondanks het feit dat kinderen hier zeker de koningen en koninginnen zijn, heb je als ouder ook echt het gevoel dat je in de watten gelegd wordt.

Het is er prachtig. Mooie kamers, vriendelijk personeel, zwembad mét sauna. Het ontbijt en alle eten in het algemeen is zo lekker. Maar echt. (Om maar 1 ding te zeggen: er zijn bubbels bij het ontbijt J.)  En het is zo veel ... Ik heb op een bepaald moment gevraagd mij geen dessert meer te brengen omdat ik gewoon zo vol zat. En wie mij kent, weet dat dit zeer uitzonderlijk is. Ik heb normaal al-tijd nog ruimte voor dessert.

En daar heb je het dan ... Eigenlijk kan ik maar 1 negatief punt meegeven ... Ik kwam thuis en ik was twee kilo verdikt. Op vier dagen. Damnit! Maar kijk: het was elke kilo dubbel en dik (haha) waard.

strand
strand

Meer info?

Alle informatie over Martinhal vind je hier. Reserveren kan via res@martinhal.com of telefonisch: +351 218 507 788.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes