kindjes arm in arm

WIN: een reiskoffer en zomeroutfits voor het hele gezin t.w.v. 500 euro

17/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Vakantie plannen of uitkijken naar een reis: heerlijk. De koffers maken … dat is dan weer vaak iets minder leuk. Hoe kan je snel in- en uitpakken? Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel onnodig gerief meesleurt? En wat stop je in de koffer van de kinderen? Enkele inpaktips. En een koffer vol zomerspullen te geef!

1. Maak op voorhand een lijstje met alles wat je meeneemt

Inpakken voor een heel gezin, dan durf je al weleens iets over het hoofd te zien. Een checklist is dus handig. Vergeet ook je eigen spullen niet natuurlijk, mama en papa ;-).

jongen met zomerhoedje
Meisje in blauw jurkje

Enkele must-haves die zeker niet mogen ontbreken voor een zomervakantie:

 • Comfortabele en ademende kinderkledij voor die warme dagen. De AIRism-collectie van UNIQLO is hier een absolute topper en dus zomermust.
 • Voldoende T-shirts en tops – die ijsjes en andere zomerse tussendoortjes hebben nogal eens de neiging om vaker op de kleren dan in de kleine mondjes te belanden.
 • Shorts voor kleine ravotters en zwierige jurkjes voor de dromerige kids.
 • Linnen outfits zijn altijd een goed idee bij zomerse temperaturen.
 • Een hoedje, pet en zonnebrilom je te beschermen tegen de heerlijke, maar ook wel vervaarlijke zon. En zonnecrème met een hoge beschermingsfactor natuurlijk.
 • Uv-werende kledij. Zo ben je zeker dat jullie safe zitten in de zon.
 • Eenluchtige zomerpyjama.
 • Een waterdichte en windwerende jas. Voor als de zon het even laat afweten.
 • Goede wandelschoenen en luchtige sandalen. En slippers om die voeten even te laten rusten na een lange dag.
 • Een EHBO-kit.
 • Sneldrogende handdoeken – een godsgeschenk!

2. Maak kledingsets

mama in zomeroutfit voor de spiegel
zomerjurken klein beeld

De hoofdmoot van je koffer? Dat is kledij. Begin met het selecteren van alle kleren die je wil meenemen en maak er kledingset van. Superhandig als je ter plaatse uitpakt.

Voor elke dag een compleet nieuwe outfit? Dat is niet nodig – we zijn optimistisch en gaan er vanuit dat er niet elke dag ‘accidentjes’ gebeuren.

Proper ondergoed en sokken voor elke dag wel natuurlijk.

3. Sorteer voor je inpakt

mama pakt kleren in

Pak niet alles door elkaar in, maar sorteer eerst al je spullen. Leg kledij soort per soort bij elkaar.

Heel handig: voor je inpakt, kan je alles uitspreiden op je bed. Zo heb je een goed overzicht en kan je alles al in hoopjes bij elkaar leggen voor je het in de koffer stopt. En je ziet ook meteen wat je te veel hebt en dus terug in de kast kan leggen ;-).

4. Rol je kleding op

Rol je kleren op in plaats van ze allemaal in stapels in je koffer te leggen. Je bespaart er echt plek mee! En het pakt in en uit efficiënter. Bovendien kreuken je kleren minder als ze opgerold zijn.

WIN een reiskoffer vol zomerspullen voor het hele gezin

Kindjes met valies
valies met kleren

Klaar voor de zomer? Voor een leuke vakantie, dicht bij of ver van huis? Een paar nieuwe zomeroutfits en leuke accessoires maken dat helemaal af. En die kan je winnen: een reiskoffer vol handig, leuk en comfortabel zomergerief van UNIQLO en productjes van Ecossentials ten waarde van 500 euro!

eco zeep en shampoo

De volledige prijs?

1 winnaar maakt kans op een reiskoffer Samsonite MAGNUM ECO Spinner (4 wielen, 55 cm) t.w.v. 169 euro  (gemaakt met gerecycleerd huishoudelijk afval); 5 producten t.w.v. 50 euro van Ecossentials, een sustainable plasticvrije webshop; en een waardebon van UNIQLO t.w.v maar liefst 300 euro om je hele kledinguitzet voor dames, heren en kids mee te shoppen.

Vul vóór 3 juli 2022 het onderstaande formulier in en wie weet lopen jullie er binnenkort in te blinken op vakantie.

Deze wedstrijd is intussen afgelopen.

Waar vind je UNIQLO?

Van deze Japanse wereldspeler op de kledingmarkt vind je intussen vier winkels in België. En uiteraard vind je ook alles wat je zoekt in hun uitgebreide webshop.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner UNIQLO. Bekijk hun nieuwe collectie voor de lente/zomer 2022. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.