Kindjes eten

Mom hack: de maaltijd met kinderen zonder regels … iets voor jou?

25/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Durf jij het aan? Aan tafel gaan met de kinderen en alle regels overboord gooien? Als het even wat minder gaat met dat eten bij je kroost, dan kan het weleens een idee zijn. Dat bewijst een mama wier tactiek viraal ging.

In heel wat gezinnen zorgen een maaltijd voor de nodige stress. Je ziet het voor je als een fijn quality time moment met je kinderen, maar vaak draait het uit op een uitdaging van jewelste en test van je geduld. Chaos en anarchie alom.

Tijd om iets te veranderen

Mama Billie Kay Rasmus (@mama_beekay) bedacht er iets op en haar video over een verandering in het eetmoment ging snel viraal.

kinderen eten meteen van tafel

"POV: You're a mom that's tired of the daily dinner grind and it's bath night," luidt de tekst, terwijl je ziet hoe de mama van twee de eettafel schoonveegt en bedekt met plasticfolie. "Het was tijd om iets te veranderen."

Haar twee bengels krijgen dan een slabbetje met mouwen om en … zij gooit een hele pot met spaghetti en saus op tafel! De kinderen krijgen bestek, maar hun handen zijn net zo goed.

"Mijn kinderen hebben nog nooit zoveel gegeten," onthult de video terwijl het hele gezin direct van tafel eet, inclusief mama Billie en haar partner. "Misschien moet ik het eten vaker op tafel zetten," schrijft ze.

"Beide kinderen bleven de hele tijd aan tafel zitten, ze klaagden nooit en ik heb ze nog nooit zo goed zien eten! Bovendien hoefden we nauwelijks af te wassen!"

 

Zelf ook uitproberen?

Wat denk je? Zie je het zitten om het eens volledig los te laten en deze manier van avondeten te proberen?

Wist je trouwens dat het voordelen heeft voor de ontwikkeling om je kinderen tijdens het eten rommel te laten maken? Baby's leren door dingen aan te raken en zelf eten kan hun fijne motoriek en oog-handcoördinatie versterken. En peuters zijn gek op autonomie. Je weet wel, ze kunnen alles ‘zeeellluuuuf’.

Proberen maar? Laat ons zeker weten hoe het gaat :-).

 

Bron: mother.ly

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes