Mustela zomerpakket

Smeer, spray of stick en bescherm je kindje perfect tegen de zon + WIN een zomerpakket van Mustela t.w.v. €72

26/06/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Hallo zomer! We hebben meer dan zin in die 2 maanden samen. Volop genieten van het buitenleven en de zon. Maar wel met de nodige bescherming, want zonnestralen doen pas echt enorm deugd als ze geen schade toebrengen. Smeren, sprayen of sticken: mogelijkheden zat om de huid van je kindje(s) veilig te stellen.

Als je nog maar reikt naar de tube met zonnecrème, spurten heel wat kinderen in een ijltempo weg. Want dat smeren … daar hebben ze doorgaans géén zin in. Gelukkig zijn er intussen een aantal aangenamere alternatieven die een goede beschermingslaag op de huid kunnen leggen.

Spray

Een makkelijk uit te smeren en niet vettige of kleverige spray? Eentje met SPF 50 die je zowel op het gezicht als op de rest van het lichaam kan gebruiken? Die water- en zandbestendig is? Yes, please!

De zonnespray van Mustela  is een aanrader. In tegenstelling tot zonnecrème zien de jongsten die hier wél graag komen. Het is een product dat ook speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid en zelfs voor een huid met neiging tot atopie. Daarvan hebben we hier wel wat exemplaartjes – moeder incluis.

Maar eigenlijk kan elk huidtype en dus iedereen in het gezin hem gebruiken, zelfs baby’s vanaf de geboorte.

Goed om te weten: de spray haalde dit jaar het label 'beste koop' van Test Aankoop binnen. 

Stick

zonnestick Mustela

Vooral als je in de buurt komt van een kindergezichtje met zonneproducten, barst er vaak protest los. ‘Dat gaat in mijn ogen komen en pikken!’, ‘Neen, mijn haar!’, ‘Mijn ooooren, mamaaa!’. Herkenbaar?

Enter: de zonnestick, met een hoge bescherming SPF50 met avocado-olie, die gelokaliseerde zones van het gezicht en het lichaam beschermt tegen de uv-stralen: jukbeenderen, moedervlekken, oren, lippen (vanaf 1 jaar). En hij plakt niet. Hier is het echt het reddingsmiddel voor de allerjongste telg.

Je kan de stick dagelijks gebruiken, bij plotse zon of voor extra bescherming. En hij is het geschikt voor het hele gezin vanaf de geboorte.

Toch smeren

Hebben je kindjes geen bezwaar tegen zonnemelk die je uitsmeert – vertel dan vooral HOE je dat in hemelsnaam gedaan krijgt! Maar dan kan je perfect gebruik maken van de zonnemelk SPF 50+ van Mustela, voor gelaat en lichaam, die het hele gezin beschermt tegen uv A- en uv B-stralen.

Ook de zonnemelk kan je gebruiken bij baby’s vanaf de geboorte. Ze is geschikt voor om het even welk huidtype, ook de huid met neiging tot atopie en de zwangere vrouw. Bovendien breng je ze gemakkelijk aan en is ze water- en zandbestendig.

Muggen weghouden

Nu we toch in een zomers sfeertje zitten, dan kunnen we maar beter alles aanpakken. Ook die vervelende zoemers die je uit je slaap houden of je namiddagje buiten komen verstoren. Wat kan je gebruiken om muggen zoveel mogelijk weg te houden bij baby’s?

Wat je alvast wil vermijden zijn muggen- of insectenwerende producten. Want de meeste daarvan bevatten een te hoge concentratie DEET. Dat is iets wat absoluut niet mag voor baby’s jonger dan 2 maanden. Voor kindjes jonger dan 2 jaar mag je producten met DEET gebruiken met een maximale concentratie van 30 %.

Maar er bestaan ook varianten zonder DEET. Gebruik anti-muggenmelk om de huid te beschermen. Let er wel op dat het product geschikt is voor baby’s. De anti-muggenmelk van Mustela is bijvoorbeeld onzichtbaar en zonder parfum.

Je mag het gebruiken bij zuigelingen vanaf twee maanden. Maar ook de rest van het gezin (ook zwangere vrouwen en borstvoedende mama’s) is er goed mee beschermd. De anti-muggenmelk houdt muggen en tijgermuggen 8 uur lang op afstand – en werkt tot 7 uur tegen teken, mooi meegenomen als je in de natuur zit.

Dankzij de lichte textuur kan je ze makkelijk aanbrengen en ze plakt niet. Bij baby’s tot 2 jaar wordt 1 gebruik per dag aanbevolen; vanaf 2 jaar mag je de melk indien nodig twee keer aanbrengen.

WIN een zomerpakket van Mustela

zonneproducten Mustela
anti-muggenkit Mustela

Om je de zomer goed uitgerust tegemoet te laten gaan, mogen wij 5 zomerpakketten van Mustela t.w.v. €72 weggeven. Elk pakket bevat de nodige zonneproducten én een SOS-muggenkit.

Dit zit erin:

  • SOS kit anti-muggen (mét gratis muggennet) (€22)
  • Zonnestick (€10,95)
  • Zonnemelk (€18,20)
  • Zonnespray (€21,50)

Vul vóór 11 juli 2023 – 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in en wie weet geniet jij binnenkort van een zorgeloze zomer met deze producten.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Mustela. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.