3290fi.jpg

5 voordelen als mama werkt en papa thuisblijft voor de kindjes tijdens de vakantie

2/01/2023

Vorige week moest ik nog werken en nam mijn man verlof. Meestal gaat het hier omgekeerd. Het was weleens leuk om in zijn schoenen te staan. Ik had niet zo veel zin om ’s morgens vroeg te vertrekken, het voelde zo gezellig thuis.

Maar wat bleek, werken als je partner voor de kindjes zorgt is eigenlijk heel erg leuk!

Meestal brengt mijn man de kindjes naar school en ik ga ze halen. En vooral daar voelde ik het verschil. 

  1. Lunchen? Tuurlijk niet, ik steek wel snel een boterham in mijn mond, dan krijg ik meer gedaan en kan ik ze sneller ophalen.

vs.

Lunchen? JA! Gezellig! En terwijl nog even wat shoppen? Tuurlijk dat!

 

  1. Meestal vertrek ik met een vol hoofd op het werk en onderweg noteer ik de to do’s voor de volgende dag. En nadien begin ik te twijfelen of ik ’s avonds niet toch nog een aantal zaken best afwerk wanneer de kinderen in bed liggen.

vs.

Vertrekken wanneer alles is afgewerkt? Dat kan!

 

  1. Tijdsdruk of onderliggende stress vanaf 15u30. Niet altijd heel duidelijk op de voorgrond maar ik voel het A L T I J D zoemend op de achtergrond.

vs.

Gedaan met werken? Rustig & rechtstreeks naar huis gaan.

 

  1. De kinderen ophalen en als reactie krijgen: 'NEE, MAMAAAA, ik wil hier blijven verder spelen'. Op een slechte dag mezelf een beetje geërgerd afvragen waarom ik me zo heb zitten opjagen. Op een goede dag (gelukkig in de meerderheid :)) vooral heel dankbaar zijn dat ze zich zo goed voelen, ook als ik er niet ben.

vs.

Thuiskomen? Dolgelukkige kinderen die in je armen vliegen, honderduit vertellen en knuffelen. Of eentje dat net in slaap is gevallen en zijn oogjes opendoet, je ziet, glimlacht en fluistert: 'mama, nu kan ik je toch nog een knuffeltje geven.' *smelt*

 

  1. Bij thuiskomst het relaas van werkdag van mijn man beluisteren. Wat op zich ook interessant is hoor :-).

vs.

Mijn man die vol lof ’s avonds vertelt over zijn leuk dagje met de kindjes. (Al was dat vooral dag 1. Dag 2 kreeg ik rond 15 uur al een berichtje met de vraag hoe laat ik thuis ging zijn. En vertelde hij nog steeds dat de mannekes zalig waren, maar ook dat hij helemaal kapot was. Herkenbaar :-) )

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes