3690fi.jpg

7 zinnetjes die je als mama nogal vaak herhaalt tegen je kroost

22/07/2023

Als je jezelf bezig hoort, dan lijkt het soms alsof je op repeat staat. Of is dat alleen hier zo, dat we constant dezelfde dingen lijken te moeten herhalen?

  1. Ruim dat eens op, alsjeblief!’ Nadat je met je voet over een Legoblokske of een hoop clics bent gestruikeld... Of een hoop papiersnippers ziet liggen na hun geknutsel. Het liefst in combinatie van wat lijm. Veel lijm. 
  2. Als ze niet luisteren naar bovenstaand vriendelijk verzoek tot opruimen - meestal dus - of als je iets moet gaan halen en het niet snel genoeg gaat naar hun normen: ‘Zeg, mama is jouw slaafje wel niet, he!/ Mama heeft maar twee handen he!' (Dat wordt later onherroepelijk: ‘Het is hier wel geen hotel, he!’)
  3. ‘Stop daar eens mee!' Kan door van alles zijn... Als ze ruziemaken... Of keiwild aan het doen zijn... 
  4. ‘Let op voor …' (om niet ergens af te vallen, niet te smossen, niet met hun hoofd ergens tegenaan te botsen omdat ze niet aan het kijken zijn…). 
  5. ‘Kan het een beetje stiller, alsjeblief!’ Als ze dus, euh, veel lawaai maken. Wat uiteraard niet vaak voorvalt ;-). Vooral niet als jij net een belangrijk telefoontje voor het werk aan het voeren bent. Of een videoconference hebt. Ahum. 
  6. Vraag dat maar aan papa!’ Als je zelf geen zin hebt om het probleem te tackelen. Als je een beetje rust nodig hebt :-).
     
  7. Als ze vragen waarom ze moeten opruimen, of hun jas aandoen, of goed moeten eten, of flink zijn, of opletten voor, of ... : ‘Omdat mama de baas is!’ (en dan krijg ik hier meteen terug: 'Jij bent niet de baas! Papa is de baas!' Ach wel... Zucht :-)...

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes