3370fi.jpg

De 9 momenten waarop je als ouder een bonuspunt verdient

19/09/2023

Er zijn zo van die momenten waarop ik mezelf of andere ouders bezig zie en denk: dat verdient een bonuspunt. Ik vind: de kindjes krijgen een beloning af en toe, dus waarom wij niet? Als we elkaar nu eens af en toe #bonuspunt toewensen :-)? Kwestie van de moraal erin te houden ;-)!

Bij wijze van inspiratie heb ik hieronder een paar voorbeeldjes uit real life opgesomd. 

Welcome to the bonusclub

  1. Voor de moeder die aan de kassa stond en zwanger was van een tweede terwijl ze haar peuter die net kon stappen onder bedwang probeerde te houden en met één hand aan het betalen was: BONUSPUNT!
  2. Voor de moeder die een paar weken geleden zo moedig was om af te zakken naar een gezellig eetcafé met haar drie weken oude baby om te lunchen met een vriendin en weer moest vertrekken net vóór ze haar heerlijke lunch kreeg omdat dochterlief haar keel openzette (en bleef openzetten): BONUSPUNT!
  3. Voor de vader die met een volle winkelkar in de supermarkt rustig stond te wachten en probeerde uit te dokteren hoe hij in hemelsnaam zijn kind uit dat ballenbad zou meekrijgen: BONUSPUNT!
  4. Voor de single mom die zichzelf tegen haar zin naar een sociaal evenement voor haar kinderen sleurde omdat ze wist dat ze hen daar een enorm plezier mee deed: BONUSPUNT!
  5. Voor de moeder die al twee dagen met een muts aan het rondlopen is (echt waar!) omdat ze luizen heeft gekregen van haar liefste schatje: BONUSPUNT!
  6. Voor mezelf nadat ik gisteren de deur in mijn gezicht kreeg omdat kindje 2 het nodig vond de deur dicht te gooien, ‘omdat ze anders haar jas niet goed kon ophangen’: BONUSPUNT!
  7. Voor de moeder/vader die vandaag aan haar/zijn bureau zat zonder voorover te vallen op haar/zijn toetsenbord en maar drie uurtjes geslapen had: BONUSPUNT!
  8. Voor de moeder die een halfuur heeft staan koken om een heerlijk verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren en moet constateren dat haar lieve bloedjes van kinderen maar drie happen hebben genomen: BONUSPUNT!
  9. Voor de hoogzwangere mama die er elke dag in slaagt om zichzelf en haar andere kindjes aan te kleden: BONUSPUNT!

In feite kan ik zo nog uren blijven doorgaan. Het enige wat ik kan vaststellen is dat het beloningssysteem bij mijn kinderen werkt (stickertjes en zo). Waarom zou het niet voor ons werken ;-)?