kamp vakantie opvang

Zomervakantiestress in putje winter

15/01/2024

Het is buiten winter. En ik vlieg in de planning voor de zomer. Want als ik dat nu niet doe, dan wordt het chaos. Vorig jaar had ik nog één kindje in de crèche en ‘maar’ eentje waarvoor ik een hele planning moest uitwerken. Nu zijn ze met z’n tweeën …

Checklist

Het is nu het derde jaar op rij dat ik probeer een goed opvangschema in elkaar te puzzelen voor mijn dochter(s). Ik heb de indruk dat ik het toch een beetje beter onder controle begin te krijgen. Mijn checklist:

  1. Begin al maar te sparen. Want man, dat kost geld, die zomervakantie. Er is – als je geluk hebt – je gezinsvakantie. En misschien wil je wel eens naar een of ander zwembad, speeltuin, pretpark … Of wil je een filmpje meepikken. Maar dan komt daar nog bij: de kampjes, speelplein …
  1. Zorg voor variatie. Variatie. Variatie. Als ze twee weken na elkaar hetzelfde moeten doen, slaat de verveling toe. En dat is nooit goed nieuws. Dus afwisselen tussen speelplein, sportkamp, danskamp, oma en opa, mama en papa, vriendjes en vriendinnetjes is de boodschap.
  1. Leg je agenda samen met die van vriendinnen, familie … Niks beters dan kampjes of opvang plannen waar ze niet alleen zijn. Gekende gezichtjes, dat is altijd een grote geruststelling. En als extra bonus: je hebt altijd een back up voor moest je eens in de file vastzitten etc. Je vriendin, je zus … met een beetje geluk kan je zelfs een beurtrol afspreken voor de ochtend/avondshift.
  1. Het is en blijft gokken. Twee jaar geleden vond ze speelplein geweldig. Vorig jaar moest ik ze huilend achterlaten.

Good luck to us all!  

 

 

 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes