2952fi.jpg

Meisjes en hun hobby’s

28/05/2015

Tennis, zwemmen, ballet, … het is maar een snelle greep uit het hobbyaanbod voor je kinderen. Maar hoe ver ga je in de invulling van hun tijd buiten de speelplaats? Mijn vriend en ik zijn het erover eens: wij pakken het anders aan dan in onze jeugd.

Tennis, zwemmen, ballet … het is maar een snelle greep uit het hobbyaanbod voor je kinderen. Maar hoe ver ga je in de invulling van hun tijd buiten de speelplaats? Mijn vriend en ik zijn het erover eens: wij pakken het anders aan dan in onze jeugd. 

Hobby's toen

Ik had geen specifieke hobby. Ik ging bijvoorbeeld niet naar een jeugdbeweging. Kende ik daarom een ongelukkige jeugd? Absoluut niet! Ik trok ’s woensdag met veel plezier naar de bib en verslond nadien tal van boeken op mijn kamer. En op zaterdagvoormiddag zat ik aan de radio gekluisterd om de top 30 op te nemen op een cassettebandje.

Mijn vriend spendeerde elke woensdagnamiddag op de muziekschool, leerde accordeon spelen en nam er ook nog eens trompet bij. Zijn zaterdagen waren gevuld met orkest en dictie en op zondag ging hij naar de KSA. Groeide hij gelukkig op? Absoluut. Hij amuseerde zich met zijn vrienden en leerde instrumenten bespelen.

Ja, onze agenda’s waren vrij verschillend ingevuld :-). Maar wat betreft de hobby’s van de meisjes zijn we het redelijk eens: een beetje sport is belangrijk en dictie ook. Voor de rest mag alles en hoeft niets. 

Hobby's nu

Marthe en Anna volgen samen tennisles. Dat ene uurtje op zaterdagvoormiddag vind ik zelf ook best aangenaam. Terwijl de meisjes hun beste moves bovenhalen, kunnen de andere mama’s en ik gezellig bijpraten. En het is fijn om te zien hoe de meisjes zich amuseren en sportief vooruitgang boeken. Na een uurtje tennis komen ze meestal met een rood bezweet gezichtje terug bij ons.

Daarnaast gaat Marthe zwemmen op vrijdagavond. Eigenlijk was het niet de bedoeling om haar nu al zwemles te laten volgen, maar de sportraad van de gemeente organiseerde een paar lessen, dus hop, we schreven haar in. Wat een goed idee! Nooit gedacht dat ons meisje op zo’n korte tijd zo veel vooruitgang zou boeken. Hier spreekt een fiere mama. En het is ook een hele geruststelling dat ze op jonge leeftijd haar plan kan trekken in het water. 

Barbie met roze schoenen

Sinds Marthe een barbiefilm zag waarin de hoofdrolspeelster rondhuppelt op roze ballerinaschoenen wil ze plots ook naar de balletschool. Op zich heb ik daar niets op tegen. Maar ze moethet dan wel meer dan een paar keer proberen voor ze er de brui aan geeft. Ze moet het op zijn minst toch een lesjaar volhouden, niet?

Toch vind ik het goed zoals nu het is, de meisjes zijn per slot van rekening nog maar vier en vijf jaar (en zes maanden, al veronderstel ik dat Renée nog niet meteen een tennisracket zal vastgrijpen). Ze hebben nog jàren voor de boeg om hun hobbyarsenaal uit te breiden en waarschijnlijk zullen mama en papa dan beter een taxibedrijf on the side moeten beginnen. Ach, geen probleem, zolang ze er maar plezier in hebben, rijd ik hen er graag heen. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes