klein meisje denkt na

Dochters opvoeden met minder druk en meer zelfvertrouwen

7/06/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Niet alleen wij, ouders, ervaren veel druk vanuit onze resultaatgedreven maatschappij, ook onze kinderen krijgen hiermee te maken. Uit de praktijk blijkt dat onze jeugd steeds vroeger de gevolgen ondervindt van een drukke en veeleisende wereld. Steeds meer kinderen, vooral meisjes, kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen en zelfs faalangst. 

In deze aflevering van onze podcast gaat host Tine De Donder in gesprek met kindertherapeute Ilse Vandewalle. Hoe komt het dat kinderen steeds vroeger last krijgen van druk? Klopt het dat meisjes meer druk ervaren dan jongens? Hoe komt dit? En vooral: wat kunnen we doen om onze dochters te beschermen? 

Misschien is meer 'spelen' wel (een deel van) de oplossing? 

Beluister de podcast hier:

Een overzicht van alle afleveringen van onze podcast kan je hier terugvinden. 

Deze podcast beluisteren jullie gratis dankzij onze partner de LEGO Groep. 72% van de kinderen hebben last van faalangst en een groot gebrek aan zelfvertrouwen, dat toont hun recentste onderzoek aan. Het streven naar perfectie verstikt vooral het creatieve zelfvertrouwen van meisjes. De LEGO Groep hecht hier veel belang aan en wil weg van die perfectie ... Ze willen terug naar een zorgelozere wereld voor onze kinderen. Met de creatieve LEGO-sets laat je jouw fantasierijke bengel zich niet stoppen in een eindeloze wereld van verhalen, magie, verwondering en verbeelding. Alemaal gewoon in een doos, maar nadien uitgebouwd tot iets groots en unieks. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes