6619fi.jpg

Een communie organiseren in tijden van Corona: hoe doe je dat?

26/03/2020

3 mei doet mijn dochtertje haar eerste communie. Nu nog. Ik verwacht dat deze datum gaat schuiven. Naar wanneer? Geen idee. Wat nu? We gaan hier niet bij de pakken blijven zitten en gaan gewoon door met de voorbereidingen. Want sowieso is uitstel geen afstel. En dan heb ik meteen een paar toffe activiteiten om met mijn kleinste te doen hier in ons kot! Aparte tijden vragen om een aparte aanpak, nietwaar.

Eigenlijk komt het hierop neer: wat kunnen we al doen ZONDER dat we een concrete datum moeten noemen/gebruiken?

meisje met bedankkaart communie

1: de ‘officiële’ communiefoto

Eerst en vooral: een mooie communiefoto maken in haar communie-outfit. Het weer is er ideaal voor nu. En gelukkig heb ik die kleertjes ruim gekocht. Stel dat we – worst case – toch een paar maanden schuiven, zal het toch allemaal nog prima passen. Fiew :-).

bedankkaart communie

2: Het bedankkaartje

We hebben bij het maken van haar uitnodiging al een communiethema gekozen bij Tadaaz: een schattige illustratie van een meisje op een schommel. Dit thema trekken we door in alles: in de versieringen, de bedankjes en uiteraard het bedankkaartje. En op het kaartje hoeft niet perse een concrete datum. Gewoon ‘Communie Hannah’. Check!

kaarsjes snoepzakjes
bloemetjes

3: De bedankjes

Leuke bedankjes uitzoeken is een heeeel welkome afleiding hier, momenteel :-). Een paar – relatief rustige - uurtjes later … :-) zijn we eruit! We gaan niet voor 1 bedankje, daarvoor zijn er teveel leuke opties. Het worden er euh … 5 ahum :-).  

  • Voor de kleinste kindjes: een bellenblaas (Ik ga dus wel zeker zeep en een fles water meenemen op locatie, kwestie van te kunnen ‘bijtanken’ en peuterdrama’s te vermijden.)
  • Voor de grotere kids: een jojo (er is echt een supermooie bij Tadaaz, met haar naam gegraveerd) en een snoepzakje (dat valt altijd in de smaak)
  • En voor de volwassenen gaan we voor bloempotjes en kaarsjes.

We personaliseren alles met haar naam, en soms eens ‘Hannah 2020’ (dat leek me nu toch wel een veilige keuze!).

koffiemok
zeeppompje

Ik wil ook graag opa en beide oma’s in de bloemetjes zetten... Omdat ze zoveel voor ons doen. Omdat ik weet dat dit feest veel voor hen betekent. En eigenlijk ook omdat ze hun kleinkind(eren) de voorbije en komende weken met dank aan dat vervelende Corona-beest moeten missen. En wij hen. Dus:

  • Voor de oma’s: een zeeppompje
  • En voor opa: een koffiemok (hij is verslaafd aan zijn koffie-met-krant)

Als de communie toch niet zou doorgaan op 3 mei (en daar ga ik wel een beetje vanuit), gaan we die cadeautjes toch al voor hun deur zetten. Dan is het toch een klein beetje feest.

jojo
wijnkist

En dan zijn er ook nog de peter en meter van Hannah. Die krijgen natuurlijk ook iets speciaals! Drank, jawel :-). In een speciaal wijnkistje!

 

We zijn keigoed voorbereid: we hebben een mooie foto, een leuk kaartje en toffe cadeautjes. Dus: 3 mei, of 3 juni, of 3 juli … we zien wel. Laat maar komen!