3368fi.jpg

Hoe ik mijn tweede baby enigszins anders aanpak dan mijn eerste ...

2/01/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Nu ik voor de tweede keer mama ben, al bijna een jaar ondertussen, moet ik constateren dat er toch wel wat verschilletjes zijn in mijn ‘aanpak’ van mijn tweede spruit …

De top 7 verschillen

  1. Mijn eerste dochter heeft altijd, werkelijk altijd, verse fruitpap en patatjes gegeten. Dochter nummer twee is wat minder haute cuisine gewoon, vrees ik.
  2. Mijn eerste ging zo ongeveer dagelijks in bad die eerste drie maanden. Ha ja, ze zou toch niet vuil mogen zijn, nietwaar. Nu denk ik: 1 keer per week is toch prima? Als ze té proper is, is ze misschien vatbaarder voor bacteriën en al. Ze moet toch wat weerstand kweken!
  3. Toen ik de eerste keer mama was, kocht ik dure body’tjes van Petit Bateau en co. Nu besef ik: geen kat die dat ziet, die body’s. Hema, it is.
  4. Mijn oudste durfde ik bijna niet uit huis mee te nemen als het buiten kouder was dan 10 graden ofzo. Ze zou maar eens ziek kunnen worden. Mijn jongste was twee weken toen we bij vriestemperaturen naar Plopsaland gingen. Relax max!
  5. Ik heb een berg foto’s van mijn eerste dochter. Zo erg, maar bij mijn tweede doe ik dat gewoon veel minder. Tijd tekort.
  6. Mijn oudste was nog maar een paar weken oud toen ik met haar al bladerde in stoffen voorleesboekjes. En van zodra ze een maand of 6 was startte ik met de kartonnen varianten. Mijn jongste euhm …Ik ga er echt mee beginnen. Nu. Vanavond!
  7. Bij mijn eerste baby voelde ik mij schuldig als ik ze te lang in het park liet liggen als ze wakker was. Ik moest toch met haar bezig zijn? Nummer twee was een ongelofelijk brave parkligger. Ze kon eigenlijk ook niet anders, want grote zus wilde ook wat aandacht …

Maar wat wel hetzelfde blijft …

Maar er zijn natuurlijk ook een heleboel dingen die gewoon helemaal hetzelfde blijven!

  1. Er staat nu nog een beetje minder geld op onze bankrekening . Elk kind kost een huis, zeggen ze. Dat zou wel eens kunnen kloppen.
  2. De nachten zijn ook hetzelfde, jammer genoeg. Slapen doen we net zo weinig bij nummer 1 als bij nummer twee.
  3. En vooral … de liefde, die is even groot. Het is een cliché, maar het klopt. Ik zie mijn girls even graag. Ongelofelijk graag!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes