3232fi.jpg

Top 7 dingen die ik nooit zou doen als ik mama werd - maar toch doe

16/04/2024

(Opvoedkundige) regeltjes zijn er om ... gebroken te worden?

  1. Op heavy momentjes (lees: de twee hebben al een uur ruzie over van alles en nog wat) mijn toevlucht zoeken bij Dora. En Boots. Of tante Ipad. Of Peppa Big. Echt waar, ik kan alle refreintjes mee neuriën. Zwieber niet stelen! Ow nééééé!
  2. Mijn kinderen laten eten in (lees: verwoesten van) de auto. Echt waar, ik ging niet in die val trappen. En nu trek ik soms de deur open en valt er nog een halfrotte banaan of een stukje half bekwijlde koek uit de deur. Omdat ze denken dat het gleufje van de zijdeur 'de vuilbak' is. En ik? Ik haal mijn schouders op. Ze zijn tenminste (redelijk) braaf geweest tijdens de autorit, dat is al lang het voornaamste :-). 
  3. Hoge hakken en rozige tutu's aanschaffen voor mijn kinderen. Of: schoenen met blinkers kopen. Alsof ik dat ging toelaten... Euh, je wilt echt niet weten wat wij hier in huis hebben staan :-). Elke gelegenheid is goed om weer iets bij te kopen. 
  4. Ellenlange discussies voeren met dezelfde driejarige puber over wat ze gaat aandoen die dag. Korte metten zou ik ermee maken, met die kinderen van mij. Aha. Euh... Kinderen: 250 - mama: 0.
  5. Mijn stem verheffen. Roepen eigenlijk. Nu ja, je mag gerust tieren zeggen af en toe. Ik ging zo'n moeder zijn die altijd alles onder controle had. Yeah right...
  6. Mijn geduld verliezen. Volledig. Going bananas! 
  7. Toegeven. Mijn pedagogische principes eventjes toedekken met de mantel der liefde. Moet kunnen, toch?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes