4777fi.jpg

5 symptomen waaraan je het einde van het schooljaar herkent

21/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Wow, het zijn alweer de laatste dagen van het schooljaar! Er zijn een paar dingen waaraan je merkt dat het einde er is… Een overzicht. 

  1. Dat de kinders allemaal een beetje vermoeid rondlopen. O ja, en ook een beetje opgewonden (want ze mochten ineens veel meer spelen, mochten op schoolreis enzovoort).
  2. Dat de juffen en meesters allemaal een beetje vermoeid rondlopen. Want: al die oudercontacten, al die toetsen verbeteren, de klassen opruimen en schoonmaken… Maar ook een beetje opgewonden, want het is bijna vakantie!
  3. En ja hoor, dat ook de ouders een beetje vermoeid en opgewonden rondlopen. Ik toch. Want: o jee, de vakantie is in aantocht, eindelijk geen strakke ochtend- of avondshift meer. Nu ja, er is toch voor sommige weken meer speling.
    Maar ook: help, iets meer chaos. Het is dubbel, want: heb ik de negen weken wel goed georganiseerd en gepland? En toch kijk ik er elke keer superhard naar uit, want ik ben echt blij voor mijn meisjes dat ze eens niet altijd op de schoolbanken moeten zitten en gewoon veel meer mogen spelen. Maar het blijft wel een uitdaging om negen weken lang genoeg variatie te brengen voor de meisjes. Een keer een kamp, een nichtje komt babysitten, dan wat vakantie, dan weer kamp…
  4. Dat de agenda’s die laatste week nog bomvol staan met to do’s: oudercontacten, schoolreizen, vergeet-je-niet-dit-en-dat-mee-te-geven? Check check. En dan is er dus die planning voor de grote vakantie die aan de muur hangt. Het is een gekke overgangsperiode… Bijna de valiezen inpakken!
  5. Dat je altijd weer denkt rond deze tijd van het jaar: hoink, is dat hier nu weer gedaan, dat schooljaar? Waar is dat naartoe gevlogen? Help, someone? Onze kinderen gaan weer een jaartje hoger, ze worden weer wat groter… We moeten weer een beetje loslaten… Snif. En ook: alle juffen en meesters lopen een beetje emotioneel. Net zoals de kinderen… Want ze moeten elkaar weer loslaten… Snif