Verjaardagsfeestje

10 leuke ideeën voor een origineel verjaardagsfeestje

2/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Verjaardagsfeestjes … Het is niet altijd makkelijk om iets te bedenken waar de jarige én vriendjes enthousiast over zijn en waarmee je hen een paar uur kan entertainen. Daarom zetten we wat leuke ideetjes op een rijtje. 

 1. Bakfeestje
  Organiseer een feestje waarbij de kinderen zelf iets kunnen bakken of versieren, zoals koekjes bakken of cupcakes versieren. Zorg voor voldoende materiaal en laat de kinderen hun eigen creativiteit gebruiken. En daarna: smullen maar!
 2. Piratenfeestje
  Verkleed de kinderen als piraten en steek een schattenjacht in elkaar waarbij ze op zoek gaan naar een schat. Verstop aanwijzingen en puzzels doorheen de woonkamer en/of tuin om de schat te vinden, en zorg voor een leuk presentje als “schat”.
 3. Prinsen- en prinsessenfeestje
  Laat de kinderen zich verkleden als prinsen en prinsessen. Eventueel kan je hen ook schminken. Daarna kunnen ze een heuse modeshow houden. Je kunt ook een kasteel decoreren en spelletjes spelen zoals ‘Versla de draak’ of ‘Pin de kroon op de prinses’.
 4. Superheldenfeestje
  Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete superheld en verzin samen met hen leuke spelletjes zoals ‘Red de stad’ of ‘Superhelden trefbal’.
 5. Circusfeestje
  Maak van je huis of tuin een circus en laat de kinderen circusacts oefenen, zoals koorddansen, jongleren of diabolo. Organiseer een circusshow met popcorn en drankjes voor het echte circusgevoel.
 6. Dierenfeestje
  Organiseer een dierenfeestje waarbij de kinderen zich kunnen verkleden als hun favoriete dier en spelletjes kunnen spelen zoals ‘Wie ben ik?’ met dierennamen. Je kunt ook een dierentuinbezoek plannen met een picknick.
 7. Discofeestje
  Ga voor een heus dansfeestje met leuke muziek en misschien zelfs een danswedstrijd. Je kunt ook disco-lichten en ballonnen ophangen voor extra sfeer. Let’s dance!
 8. Filmfeestje
  Altijd leuk: organiseer een filmfeestje. Kies een film uit die kinderen leuk vinden en maak popcorn voor het echte cinema-gevoel.
 9. Bouwfeestje
  Wat dacht je van een LEGO-feestje? Laat de kinderen hun eigen constructies bouwen met LEGO (of andere blokken). Je kunt ook bouwwedstrijden organiseren met verschillende categorieën, zoals 'bouw de hoogste toren' of 'creëer de snelste raceauto'.
 10. Natuurfeestje
  En waarom niet eens een feestje in de natuur? Laat de kinderen op avontuur gaan en laat hen zoeken naar insecten, paddenstoelen of andere dieren. Je kunt ook een picknick organiseren of spelletjes spelen zoals 'Natuurbingo'.

Veel plezier!