6197fi.jpg

5 goedkope alternatieven voor een (dure) daguitstap

2/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Uitstapjes, allemaal goed en wel ... Maar vaak kosten die handenvol geld. Wil je er graag op uit met je kinderen zónder daar een gigantisch budget aan te spenderen? Dan geven we graag inspiratie voor een paar goedkope alternatieven! 

1. Speelpleintjesronde

Er zijn heel veel wijken en buurten die een klein speelpleintje hebben. Vaak worden die enkel gebruikt door de kinderen in de buurt. Check even op de website van jouw gemeente of stad waar die buurtspeeltuinen liggen. Ga een namiddag met de fiets op pad en ontdek alle buurtspeelpleintjes op fietsafstand. 

kroon

2. Kinderen koning!

Laat de kinderen één namiddag alles zelf beslissen. Zij mogen kiezen wat het gezin doet. Je geeft hen wel het best een bepaald budget mee waarbinnen de activiteiten moeten passen. De kinderen leren hierdoor overleggen én omgaan met budgetten. Als dat geen leerrijke namiddag wordt! 

3. Boswandeling in de regen

Op een regenachtige zondagnamiddag de kinderen binnenhouden en wachten tot ze elkaar bijna de kop inslaan? Elke mama kent deze situatie en wordt er net als ik horendol van. Laat je niet afschrikken door een paar druppeltjes water. Doe die laarzen en regenjassen aan en trek eropuit in het bos. Je hebt het hele bos voor jou alleen, de kinderen kunnen zo hard roepen en rennen als ze willen én als je weer thuis bent zijn ze zo uitgeput dat het heerlijk stil is in huis. 

4. Spelletjesnamiddag

Tijd om alle gezelschapsspelletjes nog eens uit de kast te halen! Op een regenachtige namiddag spelletjes spelen is reuzegezellig. Laat alle gezinsleden om de beurt een spel kiezen. Ben je al je gezelschapsspelen beu? Vraag dan even aan de buren of zij misschien nog leuke spelletjes hebben. 

5. Naar de bib!

Ga samen met de kinderen naar de bibliotheek. Laat hen een boek kiezen, nestel je gezellig in het leeshoekje van de bib en hou een leuke vertelnamiddag. Laat de kinderen zelf een boek voorlezen/vertellen aan jou. Als het mooi weer is, kan je ook naar het park gaan en daar samen lezen in het zonnetje. Ga niet meteen naar huis met de boeken, want thuis hebben de kinderen te veel andere afleiding waardoor ze snel hun interesse in de boeken verliezen. 

kind met boek

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes