Asmodee

Leuke gezelschapsspelletjes die flexibel denken stimuleren (en we mogen er 6 weggeven!)

16/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Het klinkt misschien herkenbaar: er verandert iets in de omgeving, en je kind wordt kwaad of zelfs emotioneel. En misschien begint het dan ook fouten te maken. Daarom is het een goed idee om het flexibel denken te stimuleren: door flexibel te denken, kan je je beter aanpassen aan een veranderende omgeving. En als je dat kan stimuleren aan de hand van toffe gezelschapsspelletjes, dan is dat helemaal een win-win natuurlijk! 

Flexibel denken is de sleutel tot creativiteit en innovatie. Het is het vermogen om nieuwe ideeën te ontwikkelen, nieuwe verbanden te leggen en zo tot uitvindingen te komen. 

FlexiQ

'Dit vermogen stimuleren, biedt grote voordelen voor kinderen,' zegt kindertherapeute Wendy Peerlings uit Hasselt. “Het maakt hen sterker om tegenslagen te verwerken en om zich aan te passen aan wisselende omgevingen en gedragingen van anderen. Het zorgt ervoor dat ze in een later leven makkelijker emoties, gedachten en intenties van anderen zullen begrijpen.” 

De nieuwe FlexiQ-spellen in het gamma van Asmodee spelen daar helemaal op in. Elk van de 8 spellen uit deze reeks helpt om zes vaardigheden te ontwikkelen die cognitieve flexibiliteit versterken: focus & herfocus, probleemoplossend denken, werkgeheugen trainen, meerdere opties overwegen, van perspectief wisselen en verbindingen maken. 

Make a Mooove!

Make a Mooove! is een hilarisch spel voor het hele gezin. Werp de drie dobbelstenen en draai een kaart om. Probeer het fruit te vinden dat even vaak voorkomt op de kaart als het aantal dat op de cijferdobbelsteen staat en roep de juiste fruitnaam. Maar pas op: als dat fruit ook op de fruitdobbelsteen staat, mag je de naam juist NIET roepen; in de plaats daarvan maak je het geluid van het dier dat op de dierendobbelsteen staat.

Wil je het spel op een moeilijker level spelen, dan kan je nog een vierde dobbelsteen toevoegen. 

Make a mooove

Monster Mash 

Monster Mash is een energiek kaartspel voor het hele gezin. Als beschermer van je rijk is het je missie om alle monsterkaarten uit je hand kwijt te raken - maar je rivalen proberen natuurlijk hetzelfde te doen. De monsters verschijnen in een mix van kleuren en vormen en zorgen voor verwarring, zelfs bij de meest ervaren beschermers. Elke kaart verandert de omstandigheden om een juiste combinatie te vinden. 

Monster Mash

Pattern Party!

Pattern Party! is een slim spel voor het hele gezin. Draai een kaart om en probeer met de speelkaarten het getoonde patroon op de patroonkaart na te maken. De aangrenzende afbeeldingen moeten identiek zijn qua vorm, of qua kleur, of beide! De speler die als eerste ‘Party!’ roept nadat hij alle kaarten juist legde en het patroon maakte, wint de open patroonkaart.

Asmodee

WIN! 

Leuk nieuws: we mogen van deze drie fijne spellen telkens twee exemplaren weggeven! Wil jij graag kans maken?

Vul dan vóór 2 juni 2023- 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in, en wie weet spelen jullie binnenkort één van deze uitdagende spellen thuis! 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes