3938fi.jpg

7 redenen waarom kinderen hebben geweldig is

20/02/2023

We weten het allemaal: kinderen hebben is geweldig. Sure, we vloeken wel soms eens heel even... Ook hier bij Mama Baas. Dat vloeken hoort erbij. Maar eigenlijk moeten we het zeggen zoals het is: kinderen hebben is geweldig. En wel om de volgende redenen.

7 redenen waarom kindjes hebben geweldig is

  1. Je hebt altijd een keigoed excuus om instant kinderlijk te doen. Tegen een baby, tegen een kleuter, je kind in de lagere school (maar die vindt dat misschien al wat raar): je kunt je volledig laten gaan… Geef toe, je hebt altijd al eens een prinses willen zijn… Of een piraat… Je mag allerlei toffe dingen meedoen… Belletjes blazen, tekeningen inkleuren, Monopoly spelen, noem maar op. Je mag spélen als je dat wil. Hoe leuk is dat niet? Terug naar je kindertijd, joehoe!
  2. Je hebt altijd een goed excuus om in de vakanties of in het weekend in de namiddag ergens een pannenkoek, wafel of ijsje te gaan eten. Officieel luidt het dan: ‘Tja, het is niet voor mij, maar voor de kindjes.’ Terwijl heel vaak die kindjes dat nog niet helemaal lusten. Of niet opkrijgen. En jij dan maar zelf mooi alles opeet. Njom njom!
  3. De tijd vliegt vooruit. Tijd om ergens bij stil te staan is er niet. Gewoon blijven gaan met die banaan! En tegen het einde van de dag ben je zo moe dat je slaap waardeert als nooit tevoren.
  4. Ze halen heel vaak het beste in je naar boven. Je moet je mannetje staan. Je moet te alle tijde MommyMcMommy zijn. In tijden van nood moet jij er staan.
  5. Je kent vrijwel alle liedjesteksten van de populaire kinderliedjes vanbuiten. Van Tienduizend luchtballonnen tot Megamindy: je kent ze allemaal, van voren naar achteren en van achteren naar voren. Je weet dat Zwieber niet mag stelen, maar dat hij het meestal wel altijd eerst eens doet. Je weet dat Boots van Dora een mega irritant stemmetje heeft. En dat Bumba een vriendje heeft dat Kiwi heet… En je weet dat Kabouter Klus altijd iets aan het uitsteken is… Plopperdeplop toch.
  6. Je leert elke dag iets nieuws bij. Want elke dag gebeurt er wel iets anders. Lees: het is altijd spannend met kindjes. Hoe rock’n roll is dat eigenlijk feitelijk niet?
  7. Je hebt altijd en altijd een levend wezentje om te knuffelen en kusjes te geven… Je hebt altijd een mensje om doodgraag te zien. Je hebt altijd iets dat je hart doet ontploffen van geluk. En dat heb je bovendien nog eens zelfgemaakt. Hoe handig is dat wel niet?