boos kind

Handig zinnetje om te gebruiken als je kind boos is

26/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

In het leven met (kleine) kinderen horen driftbuien of boze momenten er gewoon bij. Je kent het wel: je kind wordt kwaad, jij bent vermoeid en gefrustreerd en de situatie ontploft helemaal. Een handig zinnetje om in zulke situaties te gebruiken is heel simpel: “je mag boos zijn, maar je mag niet gemeen zijn”. 

Erin Morrison deelde een filmpje op Instagram waarin ze uitlegt waarom dat zinnetje zo goed werkt:

‘Als je kind gemeen doet en je geen idee hebt hoe je het best kan reageren op de situatie, omdat je voelt dat je bloed aan het koken is en je zelf op ontploffen staat, dan kan je dit zinnetje gebruiken. Ik gebruik het zelf héél vaak, het is helpt echt omdat het zo gemakkelijk is om te onthouden en het uiteindelijk gewoon blijft hangen. 

‘Je mag boos zijn, maar je mag niet gemeen zijn.’ 

Ik gebruik dat zinnetje dagelijks, en daar zijn twee redenen voor. Ten eerste herinnert het mezelf eraan dat ik boos mag zijn, maar dat ik niet gemeen mag zijn. Want je weet hoe dat gaat. Je wordt boos, je kind luistert niet naar je ook al heb je het al een paar keer herhaald en dan ontplof je en zeg je dingen die je niet meent. 

Dus ten eerste is het een goeie reminder voor onszelf, en ten tweede helpt dat zinnetje ons om te kalmeren en geven we het goeie voorbeeld aan onze kinderen. Wanneer zij dat zinnetje steeds opnieuw te horen krijgen, dan zien ze in dat ze boos mogen zijn, maar dat ze niet mogen slaan, met dingen gooien of schelden. 

De volgende keer dat je voelt dat je geduld op is en je boos wordt, onthoud dan: “je mag boos zijn, maar je mag niet gemeen zijn”. 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes