2844fi.jpg

8 leuke spelletjes voor op kinderfeestjes

4/09/2023

Onlangs werd mijn dochter Marthe 5 en voor de allereerste keer kreeg ze een echt verjaardagsfeest met vriendinnetjes. Gezien het om twaalf stuks ging, was enige organisatie vereist. Dit waren een paar van de spelletjes die we gespeeld hebben.

8 leuke kinderspelletjes

 1. Rollertje: dit is een eigenlijk een kennismakingsspelletje. Aangezien er niet alleen kindjes van de klas aanwezig waren, was dit wel een leuk introductiespel. Concreet gaat het zo: een eerste meisje heeft een bal vast, moet haar naam vertellen en ook zeggen wat ze later wil worden. Daarna rolt ze de bal naar een ander kindje. Ongelooflijk hoeveel meisjes er ‘mama’ of ‘Elsa’ willen worden :).
   
 2. Tik tak boem: er zit een kindje in het midden van de cirkel die met de handen voor de ogen ‘tik tak tik tak’ zegt. Intussen wordt er een bal doorgegeven in de cirkel. Wie op het moment dat het kindje in het midden van de cirkel ‘boem’ zegt, de bal vasthoudt, is ‘dood’ en mag de plaats innemen van diegene die in het midden zit.
   
 3. Mummie spelen: per twee kindjes geef je een rol wc-papier. Ze moeten elkaar in een mummie veranderen. Dit zorgt voor heel leuke taferelen. Enige assistentie is wel vereist. 
   
 4. Standbeelddans: er wordt muziek opgezet en de kinderen dansen. Dan wordt de muziek stopgezet en wie nog beweegt mag samen met de mama of de papa de andere kindjes controleren.
   
 5. Cupcakes versieren: ik had voor ieder kindje twee cupcakes voorzien om te versieren. Ongelooflijk hoe goed de meisjes die opdracht wilden voltooien, het was echt vertederend om te zien. Eens ze versierd waren, verpakte ik ze samen met de meisjes en stopten we ze in hun verrassingszakje.
   
 6. Kinderdansjes doen: gegarandeerde winners zijn ‘Tjoe tsjoe wa’, ‘Kamelendans’, ‘Hoofd, schouders, knie en teen’… Op Youtube moet je maar eens ‘zomerjobs’ ingeven en je krijgt een heel repertoire aan kinderdansjes.
   
 7. Raad eens wat ik denk: een kindje denkt aan een dier en omschrijft het. Het is aan de anderen om te raden welk dier. Bijvoorbeeld: ‘Het is grijs, heeft dikke poten en een slurf.’
   
 8. Zakdoekje leggen. Je gaat in een kringetje zitten en zingt het bekende liedje ‘Zakdoekje leggen, niemand zeggen, ik heb de hele nacht gewaakt…’. Moet je de tekst nog eens opfrissen, dan moet je maar eens op tante Wikipedia gaan kijken. Het is een leuke variant van tikkertje en het werkt echt wel bij een bende kleuters.

Good luck! 

Lees ook ons artikel 10 tips om een kinderfeestje te overleven.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes