3905fi.jpg

Mama's hebben zo hun redenen om te doen wat ze doen

18/01/2024

Toen ik klein was, begreep ik niet waarom mijn mama soms een ‘spelbreker’ kon zijn. Er zal ongetwijfeld veel met het karakter te maken hebben want ik ben de dochter van mijn mama maar ondertussen weet ik dat alles wat ze deed omwille van mij was. En nu zie ik dat ik het ook doe. Ik ben ook een mama geworden. Mama’s zijn absoluut geen zagende saaie betweters, we zijn gewoon praktischer ingesteld. 

Dit is waarom

 1. Als papa met de kindjes op avontuur in het bos gaat, zien we als mama de kans om vlug die was in te steken, een strijkje te doen en het eten voor te bereiden. In alle rust, zonder kindjes om ons heen zodat alles goed vooruit gaat en je straks toch nog even van de kindjes kan genieten.
  Daarom gaan mama’s niet altijd mee op avontuur in het bos.
 2. Als papa tijdens de week om zeven uur ’s avonds nog super wild met de kindjes aan het spelen is, vraagt mama inderdaad of het wat rustiger kan. Want mama weet dat het moeilijk slapen is straks met al die adrenaline in die kleine lijfjes.
  Daarom zijn mama’s spelbreker tijdens die leuke momentjes met papa.
 3. Als mama soms wat kort is of niet direct tijd heeft, is het omdat mama écht wel veel te doen heeft. Kindjes zorgen echt  voor een heel huishouden.
  Daarom negeren mama’s soms de kindjes of geven mama’s wel eens een kort antwoord.
 4. Als mama weer van ver roept dat ze moeten oppassen met die mooie kleertjes in het gras, is het omdat mama weet dat die verdraaide vlekken echt niet uit die dure spullen kunnen.  
  Daarom fluiten mama’s de kindjes soms eens terug op leuke momenten.
 5. Als mama de kindjes verplicht om een hapje spinazie te eten, om dat medicijntje in te slikken, om dankjewel te zeggen of om je tanden te poetsen; doet mama dit steeds voor de bestwil van de kindjes. Omdat er structuur moet zijn. Omdat we gezonde en sterke kindjes willen. Omdat we welopgevoede koters willen. 
  Daarom gooien mama’s wel eens roet in het eten.
 6. En als mama voor de zoveelste keer jouw plannetje dwarsboomt, is dit gewoon omdat ze ogen op haar rug heeft…
  Mama’s hebben zo hun redenen. En ooit zien ze het wel, de kindjes. Later, als ze groot zijn…

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes