4873fi.jpg

6 vaststellingen over broers

19/06/2023

"Schat, hier moet je een foto van nemen. Zo lief!" Ik haast me met mijn fototoestel naar de woonkamer. Daar zitten mijn twee kleine mannen samen in de wasmand. Ze geven elkaar kusjes en knuffels.De pret kan niet op. Ik neem snel een paar foto's. “Wat heb ik toch twee engeltjes op de wereld gezet”, denk ik bij mezelf, en ik keer terug naar de keuken.

Ik ben nog maar net in de keuken of ik hoor gehuil. Ik loop terug naar de woonkamer en zie Jonah nog net een speelgoedautootje van Eli afnemen. Eli krijst van woede en geeft Jonah een duw. Jonah valt en ze rollen beiden uit de mand, met een gigantisch huilconcert tot gevolg.

Enkele vaststellingen

Broers, het is toch iets speciaals. Het lijkt wel alsof ze niet zonder maar ook niet altijd met elkaar kunnen leven. Het voorbije anderhalf jaar leerde ik al enkele zaken over dat broederschap. Enkele vaststellingen:

  1. Het speelgoed van je broer is altijd beter dan het speelgoed dat jij op dat moment in je handen hebt. We probeerden de truc met identieke autootjes en ook dan bleek het autootje van broer nog steeds beter te rijden.
  2. Het is makkelijker om elkaar een duwtje te geven dan een stuk speelgoed te vragen. Zit broer al een tijdje op het loopfietsje en wil jij er op? Dan geef je hem toch gewoon een duwtje in plaats van het te vragen.
  3. Wanneer je het niet eens geraakt dan is hardop huilen de ideale oplossing. Perfect om de aandacht te trekken van mama.
  4. Als mama boos is omdat je op de grond hebt getekend dan geef je de ander de schuld. "Maar hij is begonnen" helpt altijd om twijfel te zaaien.
  5. Het enige waar je naar vraagt wanneer broer uit logeren gaat is … je broer. Je begint met huilen zodra hij vertrekt en vraagt vanaf dan continu naar hem.
  6. Je kan nooit gaan slapen zonder broer tien kussen en knuffels gegeven te hebben. Een extra portie liefde en je stelt het moment om te gaan slapen urenlang uit: win-winsituatie.

“Nu niet, ik ben aan het spelen”

Toen ik enkele minuten later opnieuw de woonkamer binnenging waren mijn zonen verdwenen. Ze zaten allebei onder de eettafel met een grote stapel knuffelberen. Ze gniffelden en waren blijkbaar ultrageheime informatie aan het uitwisselen. "Mama, nu niet. Ik ben met broer aan het spelen." zei Jonah.

Mijn mamahoofd kan er nog niet helemaal bij.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes