6043fi.jpg

Uitgetest: de kindertablet/telefoon KidiCom Max

4/07/2019

Mijn dochter kan haar pollekes maar moeilijk van mijn tablet en smartphone houden. Tijd om op zoek te gaan naar een waardig alternatief voor haar, dat 1) minder breekbaar is, 2) beter te controleren (internetsafe) en 3) ervoor zorgt dat mijn gadgets weer alleen van mij zijn (ahum) :-).

Ik ben er niet trots op, maar mijn dochter kan ‘swipen’ als de beste. Ze doet niet liever dan met mijn gsm of tablet ‘spelen’. Maar dat vind ik niet zo geweldig … Om verschillende redenen eigenlijk:

  • Is het wel ‘veilig’? Want het gebeurt toch wel snel dat ze even ‘alleen’ bezig zijn. En YouTube, laat staan internet, is nu niet echt kiddieproof.
  • Het blijft een duur en kwetsbaar iets. Zelfs in een beveiligingshoes. Een ongeluk is snel gebeurd.
  • Wat wil ze uiteindelijk doen op mijn tablet/telefoon? Spelletjes spelen, foto’s nemen … Als ik door mijn foto’s scroll, ben ik soms wel even bezig met het verwijderen van haar kunstzinnige (kuch) beelden. En haar spelletjes nemen bovendien veel ruimte in beslag.

 

En daarom gingen we op zoek naar een ‘waardig’ alternatief voor Hannah. Enter: de KidiCom Max

Ik laat haar even zelf aan het woord :-):

meisje met KidiCom Max

‘Mama, dit is van mij. Niemand mag daar aankomen.’ (Aha) ‘En dat is dus wel een ‘echte’ tablet, niet zo een valse.’

Dat ligt heeeel gevoelig hier. Het mag er niet uitzien als iets voor ‘kleine kindjes’. Ah nee. Het moet vooral het echte spul zijn! En dat biedt de KidiCom echt wel:

  • de Kidicom houdt eigenlijk het midden tussen een smartphone en een tablet. Het menu is opgebouwd zoals bij een gewone smartphone: er zijn icoontjes waarop je kan klikken. Handig: kindjes hoeven nog niet te kunnen lezen, om met dit gadget aan de slag te kunnen.
  • Je kan swipen! :-) Het heeft een touchscreen, dus je kan het echt gebruiken zoals bij een smartphone/tablet.
  • Je kan ook verbinding maken met het WiFI netwerk, en zo berichtjes/foto’s/video’s versturen. Daar werd ze even stil van hier :-).

KidiCom Max

‘De spelletjes zijn heel tof. Vooral ‘Snowboard gekte’.’ (Nuttige info, lijkt me:-)

De KidiCom bevat heel veel features: er zijn spelletjes, een camera, tekenstudio, klok … Teveel om op te noemen.

Daarom, Hannah’s top 3:

  1. De stemvervormer: Je kan dus een geluidsfragment opnemen, en dit vervolgens op een heleboel manieren opnieuw laten afspelen. Hi-larisch! Check de video :-).
  2. De calculator: Hannah heeft net het eerste leerjaar achter de rug. En wiskunde blijkt niet meteen haar sterkste kant :-). ‘Mama, dan kan ik checken of ik wel juist ben.’ Hm … ik ga moeten opletten bij het huiswerk volgend schooljaar. Dat er hier niet getrisht wordt :-).
  3. De camera: Kijk, dat blijft toch echt een ongelofelijke winner. Als ze maar foto’s kan nemen, en video’s maken …

(Ah ja, een ‘Snowboard gekte’ – op een eervolle vierde plaats blijkbaar dan toch maar :-))

‘Mag ik dit meenemen op vakantie?’

Het zal nog niet zijn kind! De KidiCom gaat hier zeker mee op vakantie. Binnen een paar dagen zijn we vertrokken, voor een autorit van 10 uur. Ik denk dat het op de achterbank een pak stiller zal zijn … met dank aan deze gadget.

 

De KidiCom Max vind je in de online/offline speelgoedwinkel. Check it out hier.