Mama doet baby slabbetje om

Zo bereid je je perféct voor op een baby

22/08/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een baby op komst? Je leven staat op het punt om drastisch omgegooid te worden. Gelukkig kan je je goed voorbereiden op enkele nakende veranderingen.

 1. Zet elke 2 uur een wekker. Zet het volume op maximale stand en zorg ook voor een uiterst irritant wekkergeluid of -deuntje.
 2. Sta op, struikel tot in de keuken. Bots tegen zowat elk obstakel aan op weg daarheen. Uiteraard op blote voeten.
 3. Zet een kop koffie. Laat die koud worden. Drink op en zucht. Herhaal een paar keer.
 4. Ga naar het toilet. Stop halverwege met plassen. Sta weer op - vergeet je broek niet weer op te trekken - en onderneem eventueel nog een poging.
 5. Ga naar de badkamer en stap de douche in. Zeep je in en stap dan in allerijl de douche weer. Ook je haar al lekker vol shampoo. Extra punten!
 6. Kleed je aan. Mors meteen nadien melk op je outfit. En ook op de vloer graag. Moedermelk, ook extra punten!
 7. Stop de was in de wasmachine. Start het wasprogramma. Vergeet de was een dag, bij voorkeur zelfs twee. Was opnieuw. Herhaal. En herhaal.
 8. Raadpleeg Google en tik termen in als ‘hoe lopend mag stoelgang baby zijn?, ‘normale kleur babystoelgang’, ‘hoe functioneren met je ogen toe’, ‘zal ik ooit langer dan 1,5 uur onafgebroken slapen’ … geen vraag is te gek.
 9. Ga naar de doe-het-zelf-zaak en koop een plank. Probeer die aan te kleden.
 10. Variant voor de plank: koop een octopus en probeer die aan te kleden.
 11. Kijk hoe je partner vredig slaapt. En denk na over hoe je hem of haar ook wakker krijgt. Of vermo … Neen, sorry! Niets gezegd.