7494fi.jpg

10 gigantische voordelen van een zomerbaby

19/06/2023

Ik wou echt per se een zomerbaby. Tegen de zomervakantie bevallen, drie maanden ‘thuis’ zijn in de maanden juli tot en met september, klinkt heerlijk toch? En dan heb je nog tal van andere voordelen tijdens de zomer! Ik som ze even voor je op.

Ik had mijn hart erop vast gezet om te bevallen in juni, dat was voor mij de ideale maand. En al degenen die zeiden dat je dit niet kan plannen, konden voor mijn part de boom in. Echt, ik wou het niet horen, haha. En ik kus mijn beide pollekes dat mijn plan voor juni ook daadwerkelijk gelukt is. Als ik verhalen rond me hoor, besef ik dat dit lang niet normaal is. Maar het kan dus wel, hé.

En hoewel anderen, zoals bijvoorbeeld Sanne van de blog Moederschip, zweren bij een winterbaby, ben ikzelf dus vooral fan van een zomerbaby. Op zich heb ik geen vergelijkend materiaal maar ik deel je de voordelen van een zomerbaby.

  1. Ik ben niet zwanger geweest tijdens de zomervakantie = geen dikke buik, wel zomerterrasjes en festivalletjes kunnen blijven doen en vooral gewoon kunnen relaxen tijdens de zomer.
  2. Met kerst was ik ongeveer drie maanden zwanger en kon ik de familie meteen op de hoogte brengen bij het kerstdiner. De vrienden waren dan weer blij verrast met Nieuwjaar. Vond ik echt een ideale timing want wanneer heb je anders nog iedereen samen?
  3. Bevallen deed ik op de warmste dag van het jaar (34° C) maar met de airco van het ziekenhuis hadden we het zelfs een beetje aan de frisse kant.
  4. Omdat ik beviel in juni konden we veel babybezoeken plannen in onze vakantie wat dan weer heel fijn was, want zo werden de weekends nog steeds een beetje een rustmomentje.
  5. Mijn man had ook bijna grote vakantie (zijn bedrijf sluit collectief) dus kon hij zijn vaderschapsverlof in halve dagen nemen en na twee weken had hij dan grote vakantie. Echt zalig om er in het begin niet alleen voor te moeten staan. Daar heb ik echt veel aan gehad!
  6. De nachtvoedingen in het begin vielen me niet zo zwaar omdat het vaak al behoorlijk licht is, tegen 4 uur komt de zon al op waardoor je echt wel energie krijgt. Zo voelt het minder aan als opstaan in de nacht.
  7. Elke dag was het mogelijk een wandeling te doen met de baby. Geen regen, wind, sneeuw en andere neerslag die vooral gebeurt in de winter (al is de zomer natuurlijk ook geen garantie).
  8. Veel meer dan rompertjes heb je niet nodig in de zomer. Remus droeg 80% van de tijd enkel een rompertje in maatje 56 en 62. Geld uitgespaard!
  9. We boekten aan twee maanden al meteen een weekendje weg met baby want het was nog steeds mooi weer en een baby slaapt toch overal. Ideale timing!
  10. De verjaardag valt in de zomer en dus elk jaar kunnen we vieren met de zon en een BBQ-feestje!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes