newborn

Baby geboren tijdens vlucht krijgt 90 gratis vliegtickets

7/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Het zal je maar gebeuren: je stapt hoogzwanger op het vliegtuig en twee uurtjes later land je - met een baby in je armen. Het overkwam onlangs een vrouw in Mexico. Haar water brak tijdens een korte vlucht en op 9000 meter hoogte kwam haar baby … ter wereld. De kleine jongen krijgt nu een speciaal cadeau van de luchtvaartmaatschappij. 

Enkele weken geleden keek het cabinepersoneel van de tweeënhalf uur durende vlucht van Mexico naar Ciudad Juárez raar op, toen ze voor het eerst een wonderbaarlijke taak mochten volbrengen. In de plaats van het de passagiers zo goed mogelijk naar hun zin te maken, mochten ze assisteren bij een bevalling. 

Gelukkig was er een arts aan boord van het vliegtuig en verliep alles zonder complicaties. Zowel de 31-jarige Haïtiaanse mama als haar pasgeboren zoon verkeerden in stabiele toestand bij de landing. Daarna werden ze opgenomen in het ziekenhuis, om mogelijke complicaties te voorkomen vanwege de ongebruikelijke omstandigheden van de bevalling. 

90 gratis vluchten

‘We hebben aan boord van één van onze vliegtuigen een uniek moment meegemaakt. Tijdens de vlucht hebben we een nieuwe passagier verwelkomd!’ meldde een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij Aeroméxico. ‘Dank aan de ongelooflijke bemanning van vlucht AM113, aan de moedige dokter die met ons meereisde, en aan de baby die zijn leven begon tijdens ons 90-jarig jubileum!’ 

De woordvoerder gaf nog mee dat de baby in kwestie “een geweldig cadeau” van de vliegtuigmaatschappij zal ontvangen. En inderdaad, kort daarna kondigde Aeromexico aan dat de baby wordt uitgenodigd om 90 keer gratis met de maatschappij te vliegen.

 

BRON: vrij vertaald naar Le Parisien