baby lacht

Dit zijn de populairste babynamen wereldwijd

3/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

In Vlaanderen waren Noah en Olivia de meest gekozen namen in 2022, maar hoe zit dat eigenlijk in de rest van de wereld? Letter Solver onderzocht welke namen vorig jaar het populairst waren over heel de wereld, en dit zijn de resultaten! 

Als we gaan kijken naar dé populairste namen op de wereld vorig jaar, dan moeten we het duidelijk in de religieuze hoek gaan zoeken. Bij de jongens werd de naam Mohammed het meest gegeven; de naam staat op de eerste plaats in tien verschillende landen.

populairste jongensnamen

De populairste meisjesnaam was dan weer Maria (en variaties op die naam, zoals Mia), die maar liefst in 17 landen op 1 staat.

Populairste meisjesnamen

Als we binnen Europa blijven, dan zien we dat Noah de populairste jongensnaam is en Sofia (of Sophia) de meest gekozen meisjesnaam. Ook daar zijn heel wat variaties op mogelijk, zoals Sofija of Zofia

Hier vind je de populairste namen per land terug: 
 

Ben je nog op zoek naar dé perfecte naam? Dan kan onze NAMENTOOL misschien inspiratie bieden! 

 

Psssttt, jouw startbedrag al aangevraagd bij Parentia (sponsor van onze namentool)? Jawel je hoort het goed - je hoeft niet te wachten tot je kleine spruit er is om het startbedrag ter waarde van liefst  1.214,49 euro aan te vragen. Doe de aanvraag al tijdens je zwangerschap, dan kan je je startbedrag al ontvangen vanaf twee maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum. Je startbedrag aanvragen is een eitje: het is in geen tijd gepiept via een online tool.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes