vrouw bij gynaecoloog

In België heeft 1 op de 6 koppels te kampen met verminderde vruchtbaarheid

20/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

1 op de 6. In België heeft 1 op de 6 koppels te kampen met verminderde vruchtbaarheid. Een kinderwens die moeilijk of niet vervuld raakt, doet pijn. En terwijl wensouders voortdurend het goedbedoelde advies krijgen om ‘het wat meer los te laten’, beheerst het net hun hele leven. Het raakt hen fysiek én mentaal en beïnvloedt zelfs hun sociale contacten. Ook Hilde Van Goethem heeft een zwaar traject achter de rug. Ze schreef het boek ‘Zo Gewenst’, een boek dat geen enkel taboe rond een onvervulde kinderwens uit de weg gaat. 

Wat als het ook met medische hulp niet (meteen) lukt? Wat als je een eitje of een zaadje van iemand anders nodig hebt? Wat als je alleen mama of papa wordt? Wat als er geen broer of zus komt? Wat als er geen kindje komt? Wat als iemand in je omgeving ongewenst kinderloos is ...

zo gewenst

Met Zo gewenst wil Hilde Van Goethem deze gevoelige thema’s bespreekbaar maken.
Hilde: "Pas na een rollercoaster van 7 jaar mochten we onze zoon Lucas in de armen sluiten. Een zwangerschapsverlies, fertiliteitsbehandelingen, adoptie, pleegzorg... Jammer genoeg kennen we bijna allemaal wel iemand die veel geduld heeft moeten uitoefenen om mama of papa te worden. In dit boek wil ik deze en andere taboe-onderwerpen bespreekbaar maken. Naast theoretische of wetenschappelijke achtergrond, laat ik experten en ervaringsdeskundigen aan het woord en wil ik wensouders ook handvatten geven om een soms uitzichtloze situatie weer draaglijker te maken."

Meer info over het boek vind je hier