2946fi.jpg

10 dingen die ik was vergeten over een zwangerschap...

9/01/2024

Ik heb nog iets minder dan drie maanden zwangerschap voor de boeg. Ondertussen ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik toch een aantal aspecten ervan was vergeten, ook al ben ik nu zwanger van mijn tweede kindje...

10 dingen die ik vergeten was

  1. Dat het sci-figehalte van het hele gegeven schromelijk onderschat wordt. Ik wil maar zeggen: die buik die ineens aan alle kanten uitpuilt, de stampjes en hikjes die je soms letterlijk doen opspringen (hoe lief en wonderlijk ze natuurlijk ook zijn)… Eén tip van een ervaringsdeskundige: de Aliens-films zijn not a good idea om naar te kijken als je hoogzwanger bent…
  2. Dat je blaas ineens gekrompen lijkt en je op de meest onmogelijke momenten en locaties een toilet moet zoeken (dat het liefst ook nog groot genoeg is. En, o ja, het liefst ook een beetje proper graag).
  3. Dat je, zelfs al gaat dat geheel in tegen je superieure interieuresthetiek, best zou overwegen te investeren in een hijskraan (met de nodige draagcapaciteit). Kwestie van een handig attribuut in huis te halen om iets gemakkelijker uit bed te raken ‘s morgensvroeg met je instabiele bekken of, zoals manlief graag zegt, je instabiliteit.
  4. Dat je je op de meest onverwachte momenten en op de vreemdste plaatsen – in de auto of in bad of gewoon ’s morgens bij het opstaan – overweldigend gelukkig kunt voelen. En soms al eens durft rond te lopen met een brede smile op je gezicht. Of dat je ook ineens out of the blue in snotteren kunt uitbarsten, en dat er daarvoor zelfs geen aanwijsbare reden hoeft te zijn.
  5. Dat je nooit zo blij bent geweest met die vrouwelijke rondingen en dat je dankbaar bent überhaupt vrouw te zijn.
  6. Dat de bezorgdheid over dat nieuwe kleine mensje, je mini-me, nu al begint, bij elke echo en elk verontrustend krampje. En dat die ongerustheid nooit, maar dan ook nooit meer zal ophouden.
  7. Dat zwangerschapsdementie een gewéldig excuus is als dat nieuwe hemd op de verkeerde temperatuur in de wasmachine belandde, of als je bankkaart werd ingeslikt door die andere machine. Of als je gsm in bad viel.
  8. Dat je je ineensdruk maakt over alle zorgen van de wereld en je je afvraagt of die wel veilig en goed genoeg is om je allerliefste schat aan toe te vertrouwen. (En dan meteen weer instant begint te snotteren als je ook maar even denkt aan het leed van zoveel kindjes in de wereld…)
  9. Dat je een onbedwingbare drang hebt om een plekje te creëren voor je spruitje in je huis, en dan het liefst nog een zo mooi en gezellig mogelijk plekje als het even kan. Met alle consequenties van dien… (lees: geplunderde rekeningen en een getroebleerde echtgenoot). (Maar dat die nestdrang opnieuw een gewèldig excuus is. Gewoon een beetje onschuldig kijken en wijzen naar je buik en je wederhelft kan onmogelijk boos blijven).
  10. Dat teennagels lakken (en knippen) zou mogen worden uitgeroepen tot een Olympische sport. En dat ze je zouden moeten waarschuwen voor de serieuze gevaren. En dan zit ik nog niet aan het einde van de rit, als ik mijn tenen niet langer meer zal kunnen zien door die reusachtige babybelly…

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes