babyshower

10 leuke ideeën voor een babyshower

23/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een aantal jaar geleden was het iets wat we alleen kenden uit Amerikaanse films: een babyshower. Maar ondertussen maakt zo’n “zwangerschapsfeestje” ook bij ons zijn intrede. Willen jullie zelf een zwangere vriendin/zus/nicht/collega in de bloemetjes zetten en een leuke middag bezorgen? Dan kunnen deze ideetjes misschien wat inspiratie geven voor de invulling van jullie babyshower! 

 1. Rompertjes pimpen
  Gepersonaliseerde babykleertjes zijn superschattig. Haal witte rompertjes en textielstiften in huis, en laat alle gasten hun creativiteit de vrije loop laten. 
 2. Baby weddenschap 
  Laat elke gast een gokje wagen over de baby. Dat kan in verschillende categorieën: de uiteindelijke geboortedatum, de lengte en het gewicht, het geslacht, de babynaam … Heel leuk om achteraf even naar terug te kijken!  
 3. Wedstrijd met babyfoto’s 
  Vraag aan alle gasten om een babyfoto mee te nemen, en laat iedereen vervolgens raden wie wie is. Hilariteit verzekerd! 
 4. Babyhapjes 
  Laat alle gasten de keuken induiken en een eigen babyhapje verzinnen. Dat kan heus wat origineler dan wortelpatatjes ;-). Wie weet ontdekken jullie wel een nieuw favoriet recept! 
  Alternatief: blinddoek de zwangere hoofdgast en laat haar enkele babyhapjes proeven. Kan ze raden welke het zijn? 
 5. Zwangerschapsquiz
  Test de kennis van de gasten over baby’s en zwanger zijn met een leuke quiz. En vergeet natuurlijk geen prijs voor de winnaar! 
 6. Wedstrijd luier verversen 
  Tijd om even de handigheid en ervaring te testen van alle gasten: zorg voor een aantal poppen én luiers, en laat de gasten om ter snelst een luier verversen. Die handigheid kan later nog van pas komen ;-). 
 7. Mobiel maken 
  Laat elke gast een kleine decoratie maken. Maak daarna van alle decoraties een schattige mobiel: een prachtige én persoonlijke decoratie voor de babykamer! 
 8. Pictionary 
  Maak pictionary-kaarten rond baby’s en zwangerschap. Vervolgens laat je 1 gast een kaart trekken en tekenen wat daarop vermeld staat. Raden maar! 
 9. Baby-advies 
  Laat alle gasten advies geven aan de aanstaande mama door hun tips en mom hacks op een kaartje te schrijven. 
 10. Wensboom 
  Laat elke gast wensen voor de baby op een briefje schrijven, en hang die op. Zo wordt dat kleine baby’tje nu al overspoeld met liefde. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes