6533fi.jpg

10 originele manieren om meter en peter te vragen

28/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Je hebt er lang over nagedacht en je bent er heel zeker van: je hebt de geknipte persoon gevonden om meter / peter te worden van jullie kleine schatje. Maar nu moet je natuurlijk dé vraag nog stellen, en dat wil je graag op een originele manier doen.

Inspiratie nodig? Wij zetten alvast 10 leuke manieren op een rijtje!

 1. Taart is altijd een goed idee, zeker voor zoetekauwen. Haal je beste bakkunsten boven en bak een lekkere taart die je bovenaan afwerkt met dé vraag. Of maak cupcakes, en versier de cupcake voor de persoon in kwestie met die vraag. Niet zo’n keukenprins(es)? Vraag dan gewoon aan je bakker om dat te fixen voor jou!
 2. Maak een vacature, en geef die af aan de toekomstige meter of peter. ‘Gezocht: meter/peter met talent’!
 3. Verras de toekomstige meter of peter met een lekker ontbijt, en schenk de koffie (of thee) in een wel héél speciale mok!
  mok meter
 

 1. Is er al eengrote broer of zus? Schakel die dan in om dé vraag te stellen. Superschattig, wie kan daar nu neen tegen zeggen?!
 2. Zeg het met een sweater! Een sweater met 'Metie' of 'Vriend, held, peter', een leukere manier is er toch niet om de toekomstige meter of peter te vragen? 
sweater

 1. Ga voor een kraslotje met onder het kraslaagje de vraag. Want het is toch een ‘win for life’, meter of peter worden!
 2. Laat de toekomstige meter of peter puzzelen: maak de zin 'Wil je mijn meter (of peter) zijn?' met scrabble-blokjes, gooi de blokjes in een mooi zakje en laat hem/haar de boodschap ontcijferen. 
 3.  Geef een lekker flesje wijn of champagne cadeau, waarop je een gepersonaliseerd etiket plakt met dé vraag op. 

 1. Altijd leuk: een etentje eindigen met een fortune cookie. En als er in dat koekje dan een heel belangrijke vraag zit, wordt dat etentje vast onvergetelijk!
 2. Simpel maar heel efficiënt: schrijf je vraag op een leuk kaartje. Psssst, ik wil je graag iets vragen! 
  Kaartje