3338fi.jpg

4 subtiele alcoholontwijktactieken bij een prille zwangerschap

12/01/2023

Niet simpel, als je net zwanger bent en je die zwangerschap nog even voor de buitenwereld  wilt verbergen (in de veronderstelling dat jij iemand bent die normaal gezien nooit ‘nee’ zegt tegen een glaasje cava of wijn). Voor Tournée Minérale is het nog iets te vroeg, dus dat excuus kan je alleszins niet inroepen nu. Maar er zijn andere, sluwe tactieken ;-). 

Tip 1: De maak-je-partner-dronken-tactiek

Toe te passen op: restaurant, feestjes, recepties, familiefeest/-bezoek

Spreek van tevoren met je partner af dat hij in je buurt blijft en af en toe van jouw glas drinkt. Op het einde van de dag neem je dan wel een heel vrolijke partner mee naar huis (onnodig erbij te vermelden dat jij mag rijden!), maar intussen heeft niemand door dat je alcoholconsumptie drastisch is verminderd. Aha!

Tip 2: De wissel-tactiek

Toe te passen op: feestjes, recepties

Wissel stiekem je volle glas met het lege glas van iemand anders. Easy peasy: drop gewoon je glas op een volle tafel en kies een ander uit (let erop dat het een redelijk schoon glas is!). 

Tip 3: De kamerplant-tactiek

Toe te passen op: familiebezoek

Deze tactiek lijkt makkelijk, maar vergis je niet: het is er eentje voor gevorderden. Vooral omdat het ongelooflijk lachwekkend is om stiekem een glas alcohol in een kamerplantte gieten. Want daar draait het om: je zoekt de dichtstbijzijnde sanseveria of hyacint en giet er razendsnel maar toch netjes je glas wijn in uit. Ook leuk zijn tuinfeestjes. Giet heel snel je glas champagne achter je schouder weg. Check wel even of er niemand achter je staat… Geen tactiek voor beginners, met andere woorden.

Tip 4: De doe-alsof-tactiek

Toe te passen: overal

Misschien nog wel de handigste tactiek, geven we toe: je doet gewoon alsof je af en toe nipt aan je glas zonder er ook effectief van te drinken. Geen kat zal merken dat je in feite niet drinkt. 

ik word mama

Meer lezen?

Uit 'Ik word mama.'

Meer info over dat boek vind je hier