zwangere vrouw eet

8 voedingstips van de diëtiste voor tijdens en na je zwangerschap

21/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Goed zorgen voor je (ongeboren) baby begint bij jezelf goed verzorgen. Dat is soms een hele uitdaging. Tijdens het baby-event ‘In topvorm voor je baby’ dat begin december door Colruyt Group Academy werd georganiseerd, kregen de aanwezigen heel wat nuttige tips en tricks van diëtiste en bewegingscoach Angelique Slembrouck. 

Angelique Slembrouck is voedingsdeskundige en coacht dagelijks mensen naar een gezonde levensstijl. Ze is gespecialiseerd in voedingsadvies tijdens de zwangerschap en lactatie en is momenteel zelf in verwachting van haar tweede kindje.

Colruyt Academy Group

Deze tips namen de aanwezigen mee en delen we graag ook met jullie:

 1. Ga voor volle (melk-)producten
  Zowel qua smaak als qua verzadiging zijn deze beter. Ze zijn een bron van calcium, eiwitten en vitamine B. 
 2. Vetten zijn niet per definitie slecht en mag je niet zomaar mijden. 
  Ze brengen je eten op smaak, maar zorgen onder meer voor langere verzadiging, betere stoelgang etc. Een goede vetsamenstelling is wanneer het verzadigd vetgehalte maximum 30% van het totale vetgehalte is. Mayonaise heeft bijvoorbeeld 81g vet, waarvan 7 g verzadigd vet, en kan dus zeker af en toe worden gegeten. 
 3. Alcohol tijdens de borstvoeding kan met mate
  Een glaasje drinken tijdens de borstvoeding kan met mate. Het advies is om dit net na een voeding te doen, want na ongeveer twee uur is de alcohol afgebroken.  
 4. Tussendoortjes zijn zeker oké als je honger hebt, maar kies bewust: fruit, graanrepen, yoghurt
 5. Overnight oats zijn handig voor een drukke ochtend
 6. Bij het ontdooien van zelfgemaakte papjes zijn deze vaak zeer waterig. Dit heeft geen impact op het aantal vitamines en mineralen. 
 7. Sommige voeding mag je pas vanaf een bepaalde leeftijd geven. Hoe zit dat precies? 
  Als je de tabellen van K&G volgt, dan zit je goed. Deze zijn heel accuraat en duidelijk gecontroleerd. Heeft je kind eens te vroeg wat ananas gegeten, dan hoef je niet meteen te panikeren. De kans is klein dat dit meteen een impact heeft, al hangt dit ook wel sterk af van kind tot kind.
 8. Kan je kolen eten wanneer je borstvoeding geeft? 
  De impact van kolen op de borstvoeding is heel beperkt. De darmen van je baby zijn nog volop in ontwikkeling, dus de oorzaak van krampjes etc. is vaak niet zomaar toe te schrijven aan de inname van kolen.
Colruyt Group Academy

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Colruyt Group Academy. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes