4714fi.jpg

Ik ben nog nooit zo gelukkig en moe geweest (het is eindelijk zover!)

24/01/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Ooooh. Mijn. God. Neen, dat kan niet. Echt? OMG. Vol ongeloof zag ik twee streepjes verschijnen op de test. Zwanger! Eindelijk! Het is zo ver!

Zou het dan toch?

Ik had al een voorgevoel de voorbije dagen. Krampjes, innestelingsbloed (hoopte ik), beetje misselijk, grotere borsten. Maar hopen durfde ik niet. Want al die symptomen konden ook wijzen op een nieuwe menstruatie.

Vrijdag. Nog niks te bekennen. Zou het dan toch? Geen lage rugpijn, geen krampen, geen enkel (voor mij) typisch menstruatiesymptoom. Oké, rustig blijven. Morgen een testje doen en we zien wel. Nog niet beginnen hopen en dromen.
 
Ik had ergens gelezen dat je zo’n test het beste met ochtendurine doet, dus toen ik om 5 uur lag te woelen in bed omdat ik naar het toilet moest, kon ik me niet meer houden. Half slapend doe ik de test en leg ik hem even neer. En plots… een kei dikke rode streep. Oh my god. Het is echt. We zijn zwanger!
 

Zo gelukkig

Schat, schat, ben je wakker? Ik heb een test gedaan en het is positief. Mijn lief is nog nooit zo snel opgestaan denk ik. Een poging om opnieuw in slaap te vallen, mislukte faliekant. Gaan we dit wel kunnen? Ik ben zo blij! Fuck, gaan we dit écht wel kunnen? We hebben hier zo lang naar verlangd, en nu is het plots zo ver? Is het echt?
 
Drie tests later ben ik er vrij zeker van. This is happening! De krampen, misselijkheid en vermoeidheid zijn ongelooflijk lastig, maar ik ben nog nooit zo gelukkig (en moe) geweest. 

Paulien